Aigua
Part Forana 17/07/2023

La sequera ja obliga Deià a restringir l'ús de l'aigua potable

Encara que és una situació habitual durant l'estiu en aquest municipi, enguany s'han hagut de prendre mesures un mes abans que l'any passat

1 min
El poble de Deià.

PalmaL'Ajuntament de Deià aplica les primeres restriccions en l'ús d'aigua d'enguany i prohibeix, a partir d'aquest dilluns, omplir piscines, rentar cotxes i regar jardins a causa de la sequera. Segons ha explicat el batle, Lluís Apesteguia: "La capacitació d'aigua a la font del Molí i al pou del Verger ha anat disminuint de manera preocupant i això se suma al fet que s'ha incrementat el consum en aquesta època de l'any d'ençà que ha començat la recuperació econòmica després de la pandèmia".

Tot i que cada any Deià pateix aquest tipus de situacions a l'estiu, enguany l'Ajuntament ha hagut de prendre mesures un mes abans que l'any passat, quan les prohibicions no es van haver d'aplicar fins a mitjan mes d'agost. Per aquest motiu des de fa gairebé un mes l'Ajuntament ha hagut de dur camions d'aigua diàriament.

Així mateix, el Consistori ha recordar que l'ús abusiu i injustificat de l'aigua serà sancionat i fins i tot es podrà procedir a la retirada del comptador. Això sí, han assegurat que "el subministrament d'aigua per al consum humà i per a la higiene estarà garantit en tot moment", malgrat que han advertit "que hi pot haver talls puntuals per les regulacions de pressió".

stats