Part Forana 28/03/2022

El Seminari i el monestir de Lluc podrien acollir entre 90 i 100 refugiats d'Ucraïna

El bisbe ha apuntat que cerquen més llocs per oferir a les persones procedents del conflicte

ARA Balears
1 min
Arribada de refugiats procedents d'Ucraïna a l'aeroport de Palma

El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, ha explicat aquest dilluns que es podrien acollir entre 80 i 100 persones procedents del conflicte d'Ucraïna al monestir de Lluc i a les instal·lacions del Seminari. A més, Taltavull ha destacat que continuen cercant més llocs per atendre refugiats.

"Volem donar la màxima atenció a les necessitats que puguin tenir", ha assegurat el bisbe, que també ha aclarit que la Diòcesi es troba "a l'espera i en contacte constant amb la Conselleria". "És molt important atendre individualment les persones que arribin, especialment els infants que hagin d'anar a l'escola" i "en aquestes instal·lacions existeix la possibilitat de poder cobrir aquesta necessitat", ha dit.

Cal recordar que fins ara, s'han escolaritzat a les Balears 88 menors procedents del conflicte. En concret, 67 a Mallorca, 4 a Eivissa i 17 a Menorca, segons ha informat aquest dilluns el conseller d'Educació, Martí March, en roda de premsa. Mentre, la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM) ha posat 350 places a disposició del Govern per acollir els refugiats ucraïnesos, tal com ha acordat amb el Govern, després que el contracte de l'hotel covid –on hi havia instal·lades 250 persones– finalitzàs.

stats