Dependència
Part Forana 27/01/2023

Selva tindrà un centre de dia amb 15 places per a persones dependents

Govern i Ajuntament reformaran un edifici municipal, després que familiars de majors organitzassin una recollida de firmes

2 min
El local de l'Associació de la Tercera Edat de Selva es transformarà en el centre de dia.

PalmaSelva disposarà d'un centre de dia amb 15 places per a persones en situació de dependència. El nou servei s'ubicarà en un edifici municipal construït als anys noranta i que utilitza l'Associació de la Tercera Edat per a les seves tasques habituals. La reforma per condicionar-lo per a la nova funció costarà 832.000 euros, que seran finançats, a parts iguals, per l'Ajuntament i la Conselleria d'Afers Socials. Aquest anunci arriba 9 mesos després que familiars de majors recollissin més de 1.300 signatures que sol·licitaven aquesta infraestructura.

La consellera Fina Santiago i el batle Joan Rotger han signat aquest divendres el conveni que en farà possible la construcció. La reforma de l'edifici, que té una superfície de 315 metres quadrats útils distribuïts en dues plantes, inclou la instal·lació d'un ascensor. A més, la Conselleria ha concedit una subvenció de més de 13.000 euros a l’Ajuntament perquè adquiresqui mobiliari adaptat, dins de la convocatòria per millorar l’accessibilitat d’equipaments públics per a entitats locals.

La consellera d'Afers Socials, Fina Santiago, i el batle de Selva, Joan Rotger, han signat el conveni per crear el futur centre de dia del poble.

Fins ara, els familiars de persones en situació de dependència havien de dur el seus majors a pobles de veïnat. "Fa uns anys que cada dia duc mon pare al centre de dia de Mancor. I, de fet, som tres famílies selvatgines que cada dia feim aquest viatge per dur-hi els nostres majors", comenta Bernat Oliver, que afegeix que sap que "altres famílies duen els seus majors als centres de dies de Campanet, Lloseta o Inca".

És per aquest motiu que Oliver és un dels promotors de la recollida de signatures per reclamar a l'Ajuntament aquesta infraestructura. "La transformació d'un espai municipal per a aquesta finalitat és una primera passa. Allò ideal és que es creàs un centre de nova construcció amb capacitat per acollir un nombre creixent d'usuaris, perquè així com evoluciona la societat tot fa pensar que n'hi haurà necessitat", comenta.

stats