Inversió
Part Forana 21/03/2023

Santanyí destinarà 1,6 milions per reconvertir l'antic convent de Ca ses Monges en un espai polivalent

L'edifici acollirà una sala d'estudi, una biblioteca, sales per a les associacions municipals, un magatzem i una àrea d’atenció al ciutadà

2 min
Simulació de la futura sala polivalent.

PalmaL'Ajuntament de Santanyí ha presentat el projecte de reforma de l'antic convent de Ca ses Monges que serà reconvertit en un espai polivalent. En concret, l'edifici acollirà una sala d'estudi, una biblioteca, sales per a les associacions municipals, un magatzem i una àrea d’atenció al ciutadà. El pressupost per a la reforma és d'1,6 milions d'euros, uns doblers que provenen del romanent de tresoreria i que es varen incorporar als pressupostos municipals amb una modificació de crèdit aprovada en el darrer ple.

En total, tindrà una superfície útil d’uns 500 metres quadrats, que es complementarà amb un pati exterior que ja s’utilitza, sobretot durant l’estiu, i que també serà reformat i adequat. La idea principal de la reforma serà "mantenir el caràcter de l’edifici sense grans canvis estructurals, aprofitant al màxim els espais existents, com és el cas de l’antiga capella, que passa a ser la biblioteca", han explicat des del Consistori en una nota de premsa.

Una vegada reformat, l’accés a l’edifici serà pel carrer dels Molins, i no pel carrer del Convent, com fins ara, ja que aquest és un carrer que suporta una gran pressió de trànsit rodat, mentre que per a l’exterior, la rehabilitació preveu un acabat que "mantingui el caràcter del poble". Es tracta d’un edifici molt apreciat pels veïns per la vinculació històrica de les monges amb el nucli, i que l’Ajuntament de Santanyí va comprar quan va sorgir l’oportunitat en quedar el convent buit, l'any 2015. La presentació del projecte va anar càrrec de l’arquitecte municipal, Miquel Pujol, qui va detallar les diferents actuacions que s’hi faran.

Romanent de tresoreria

Aquesta no és l'única inversió que s'ha previst amb el romanent de tresoreria, sinó que s'han injectat 11,8 milions d'euros provinents del superàvit als pressuposts municipals. En una sessió extraordinària del ple municipal, celebrada la setmana passada, es va aprovar la modificació de crèdit pertinent.

Així, s'han previst obres com la del nou aparcament i plaça a Portopetro, per la qual s’han reservat 866.000 euros o la renovació de canalitzacions d’aigües pluvials (690.000 euros) per a carrers de Santanyí com s’Aljub o es Llombards. Altres partides que preveu la modificació de crèdit són la d’un milió d’euros per a la millora de l’enllumenat públic, 1,5 milions per a infraestructures esportives, o 1,4 milions per a millores en vies urbanes.

La modificació també permetrà invertir en l’adquisició de nous vehicles policials i també una nova grua municipal. De la mateixa manera també hi haurà doblers destinats a material policial, mobiliari d’oficina, equips informàtics o reparacions a béns patrimonials.

stats