Part Forana 23/03/2022

Santanyí demana ajuda al Govern per evitar més problemes a l'aparcament de Cala Llombards

ARA Balears
2 min
Cala Llombards./ ARXIU

PalmaL'Ajuntament de Santanyí s'ha reunit aquest dimecres amb la Direcció General d'Ordenació del Territori del Govern de les Illes Balears amb l'objectiu de treballar conjuntament per evitar aglomeracions i situacions com les que es van viure els darrers anys a l'aparcament de Cala Llombards. El Consistori ha recordat que la zona és un punt d'especial interès turístic del municipi (és on deixen els cotxes les persones que van a les platges de Cala Llombards, el Caló del Moro i Cala s'Almonia) i reclamen ajuda per garantir que l'arribada de la temporada turística no suposi un problema per al municipi.

Després de la pressió i les aglomeracions que es van viure els darrers estius el Govern va decidir clausurar-lo l'octubre del 2021 i. des de llavors, el consistori santanyiner està fent feina perquè l'equipament estigui a disposició dels visitants al més aviat possible. A través d'un comunicat, l'Ajuntament de Santanyí ha explicat que fa 10 dies representants del Consistori es van reunir amb la consellera de Territori del Consell de Mallorca, Antònia Garcías, per abordar la mateixa qüestió. Ambdues institucions van mostrar voluntat de solucionar el problema i es va acordar que els tècnics municipals i els del Consell farien feina en constant comunicació per minimitzar el temps de tramitació.

Ara, l'Ajuntament de Santanyí ha demanat més implicació a la Direcció General d'Ordenació del Territori del Govern, però l'Executiu illenc ha assegurat que, tot i ser conscients de la problemàtica que es viu en aquesta zona durant la temporada turística, ells no hi tenen competències. Tot i això, els han promès que intentaran col·laborar amb l'Ajuntament de Santanyí, dins les seves possibilitats competencials, per ajudar a resoldre la situació al més aviat possible.

En el comunicat, el Consistori de Santanyí ha remarcat que "l'únic que volem és aconseguir que no es produeixin situacions com les de fa uns anys, abans que estigués operatiu l'aparcament. Va ser un gravíssim perjudici per als veïns de Cala Llombards i s'Almonia, i per això demanam col·laboració de les institucions supramunicipals".

stats