Part Forana 22/08/2020

Santa Maria tanca parcs infantils i el mercat municipal per contenir els contagis de covid-19

L'Ajuntament ha assegurat que augmentarà el control per fer complir la normativa als bars i restaurants

Ara Balears
1 min
Un tècnic de neteja desinfectant un parc infantil

PalmaL'Ajuntament de Santa Maria va aprovar en el pla d'aquest divendres mesures restrictives per aturar els contagis de covid-19 al municipi, amb 54 casos detectats. Segons ha publicat el Consistori a la seva pàgina de Facebook, el govern municipal ha ordenat tancar els parcs infantils com a focus d'infecció d'adults que acompanyen els nins i de joves els horabaixes i vespres, i també el mercat municipal a partir del diumenge de la setmana que ve.

A més, han informat que implementaran un control "més exhaustiu" perquè es compleixi la normativa als bars i restaurants i augmentaran les mesures de desinfecció a la via pública. També estan estudiant tancar la piscina municipal i publicaran les dades oficials de contagis "per tal d'evitar especulacions" i perquè "la població estigui informada en tot moment", han assegurat.

Per acabar, han fet una crida a la responsabilitat, "prudència i seny individual" per complir el distanciament social i així evitar possibles rebrots. En el mateix sentit es va expressar divendres en declaracions a IB3 Ramon Socias, doctor del centre de salut del municipi: "Estam trobant molts casos en què cridam per fer el seguiment d'una persona positiva i no hi ha ningú a casa. És un risc per a la salut pública", va advertir.

Cal recordar que també en la jornada de divendres la consellera de Salut del Govern balear, Patricia Gómez, va advertir que "amb aquest volum de casos que tenim dia a dia, el nombre d'ingressos i pacients d'UCI augmentarà i probablement morirà gent". La membre de l'Executiu es va adreçar a la població jove. "Només els diré una cosa [als joves]: espais buits, terrasses buides, escoles buides, instituts buits i carrers buits. Crec que amb això ens entendrem millor", va afirmar.

stats