Polèmica
Part Forana 16/08/2023

Santa Margalida va autoritzar els focs artificials en alt risc d'incendi tot i que està prohibit

El batle al·lega que no té "cap telefonada de la Conselleria que volguessin suspendre l'espectacle de pirotècnia"

2 min
Imatge de l'espectacle pirotècnic celebrat ahir a Santa Margalida.

PalmaArran de l'onada de calor que va colpejar les Balears la setmana passada i continua activa, el Servei de Prevenció i Extinció d'Incendis Forestals de la Conselleria de Medi Natural anuncia cada dia en funció dels factors de risc els permisos per fer foc i derivats. De fet, diumenge es varen decretar mesures urgents en matèria d'incendis forestals, que, entre altres coses, afectaven la introducció i l'ús de material pirotècnic.

No obstant això, el batle de Santa Margalida, Joan Monjo, no va aturar –a diferència d'altres municipis– l'espectacle de focs artificials que hi havia previst a la platja de Can Picafort per celebrar la Mare de Déu d'agost. "Jo no tenc a hores d'ara cap telefonada de la Conselleria ni de cap altra administració que avisassin que volien susprendre els focs", ha al·legat Monjo a declaracions a IB3. A més, el batle ha afegit que "els feim quasi dins la mar i veig molt difícil pegar foc a l'aigua".

A diferència de Santa Margalida, els focs es varen suspendre a Sencelles, ja que per Alerta Foc 4 s'apliquen automàticament les limitacions establertes a l'article 48.6 de la Llei 43/2003, de 21 de novembre, de forest, modificat pel Reial decret llei 15/2022, d'1 d'agost, entre les quals hi ha: encendre foc a tota mena d'espais oberts; la suspensió temporal, mentre es mantingui el risc esmentat, de totes les autoritzacions concedides de crema de rostolls, de pastures permanents, de restes de poda, i de restes silvícoles; encendre foc a les àrees de descans de la xarxa de carreteres, així com a zones recreatives i d'acampada, incloses les zones habilitades per fer-ho; la utilització de maquinària i equips als terrenys forestals i a les àrees rurals situades en una franja de 400 metres al voltant d'aquells, i la introducció i ús de material pirotècnic i llançar o abandonar objectes en combustió o qualsevol mena de material susceptible d'originar un incendi.

stats