Part Forana 24/12/2019

Sant Llorenç comença a retornar l'IBI de 2018 als afectats per la torrentada

De l'exempció de l'impost se'n poden beneficiar els veïns que hagueren de pernoctar un o més dies fora de ca seva

Ara Balears
1 min
Els titulars de immobles que no pogueren quedar-se a casa poden reclamar el retorn de l'IBI del 2018.

Sant LlorençL’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar ha començat la devolució de l’Impost de Béns i Immobles (IBI) dels afectats per la torrentada del 9 d’octubre de 2018 que hagueren de passar algun dia fora de ca seva, com a conseqüència de la catàstrofe natural.

Aquesta decisió respon al Reial Decret-Llei 2/2019, de 25 de gener, pel qual s’adoptaren mesures urgents per pal·liar els mals causats per temporals i altres situacions catastròfiques, on també s’adoptaren una sèrie de beneficis fiscals per a persones i titulars d'immobles afectats, i a la decisió del Consell de ministres de 19 d’octubre i 2 de novembre de 2018 de declarar zona catastròfica el municipi.

Per tot això, i després d’aprovar uns criteris d’exempció al març d’enguany, la junta de govern ha aprovat retornar 60.000 euros als afectats que han pagat l'IBI de 2018 i espera encara poder fer més devolucions als que facin la reclamació de manera adequada. Cal presentar el tiquet de l'hotel, aquells que pernoctaren a un establiment turístic, o el testimoni del veí que acollí l'afectat o afectats.

Per a tots aquells que encara no hagin sol·licitat la devolució i compleixin amb els requisits, encara ho poden fer a través d’una instància a l’Ajuntament. El termini per poder reclamar el retorn de l'IBI de 2018 acaba el 31 de desembre de 2021.

stats