Les ajudes estatals per la torrentada del Llevant de Mallorca es convocaran aquesta setmana

La Secretaria d'Estat de Política Territorial ja ha signat la resolució de la convocatòria d'aquesta línia de subvencions i ha fet una reserva de crèdit

El delegat del govern, Ramon Morey, ha anunciat que a la fi d'aquesta setmana o a principi de la vinent s'obrirà la convocatòria perquè el Consell de Mallorca i els ajuntaments afectats per la torrentada del Llevant de fa gairebé un any puguin tenir ajudes pels danys en les seves infraestructures.

Morey ha informat aquest dilluns que la Secretaria d'Estat de Política Territorial ja ha signat la resolució de la convocatòria d'aquesta línia de subvencions i ha fet una reserva de crèdit.

Ara la Delegació del govern està pendent que es publiqui en el Butlletí Oficial de l'Estat, moment a partir del qual el Consell de Mallorca i els cinc ajuntaments implicats tindran deu dies per introduir les seves sol·licituds a través d'una aplicació electrònica.

El delegat del govern en funcions ha explicat que el termini regular per a aquest tipus de casos és de 30 dies, però que s'ha reduït a deu "per accelerar la tramitació" i que les ajudes es varen calcular segons la informació que varen facilitar el Consell i els ajuntaments en relació amb totes les obres que consideraven necessàries dur a terme després de la riuada.

De la quantitat total, més de 40 milions d'euros, l'Estat es va comprometre a abonar-ne el 50%, 20.051.812 euros. L'altra meitat la sufragaran entre els consistoris i el Govern balear a parts iguals (25%).

Concretament, el Consell de Mallorca rebrà 11.272.000 euros; l'Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar, 6.802.384; el d'Artà, 692.029; el de Manacor, 673.365; el de Capdepera, 450.362, i el de Son Servera, 161.232.

Morey ha explicat que les ajudes s'han demorat més perquè el govern està en funcions i el pressupost està prorrogat. "És més àgil quan el govern està en plenes funcions", ha reafirmat i ha assenyalat la seva confiança que els responsables de l'executiu "actuïn amb diligència, és la seva obligació".

EDICIÓ PAPER 29/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF