Inundacions
Part Forana 03/08/2022

Sant Llorenç i el Govern aborden mesures preventives per a episodis de risc d'inundacions

La conca d'aquest municipi serà prioritària dins el Pla especial davant el risc d'inundacions (Inunbal) a partir del 15 d'agost

ARA Balears
2 min
L'Ajuntament de Sant Llorenç i el Govern proposen mesures preventives per possibles episodis de risc d'inundacions.

PalmaEl Govern i l'Ajuntament de Sant Llorenç han mantingut aquest dimecres una reunió de treball per abordar mesures conjuntes i accions que prevenguin i combatin un possible episodi de risc d'inundacions. A la trobada hi han participat la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido; el director general d'Emergències i Interior, Jaume Barceló; el batle del municipi, Pep Jaume, i altres membres de la corporació municipal. Segons ha comunicat la Conselleria, quan el 15 d'agost s'activi la fase de preemergència del Pla especial davant el risc d'inundacions (Inunbal), la conca de Sant Llorenç serà prioritària, tot i que el Govern ja preveu per al pròxim hivern actuacions concretes a les 38 conques de risc alt que estableix el pla d'inundacions.

Durant la reunió s'ha iniciat el pla especial a la conca de Sant Llorenç, amb diverses estacions meteorològiques instal·lades en el torrent i de mesurament de l'aigua que aquest pot assumir i que, a més, possibilitaran una alerta primerenca si augmenta el nivell de pluges. Aquestes accions incrementaran l'alerta activada a la zona del municipi i l'activació d'una sèrie de mesures que donaran temps per reaccionar i avisar la població. A banda d'aquest pla especial per a la localitat, l'Ajuntament també elaborarà un pla específic de comunicació per avisar la població en cas que s'activi qualsevol alerta.

A més, es posarà especial èmfasi en la prevenció, mitjançant la reducció de riscos en les zones que es delimiten com a inundables mitjançant l'ordenació del territori i la planificació urbanística, tenint present que la primera alternativa sempre ha de ser evitar el desenvolupament urbanístic en zones inundables. En cas que aquest ja estigui previst, la prioritat ha de ser el disseny d'edificacions, la ubicació de l'edifici dins la parcel·la i el fet d'evitar que les plantes dels edificis en les quals es toleri una inundació no siguin habitables ni continguin béns importants.

stats