Part Forana 28/08/2019

Sant Joan engabia tots els dimonis

La Condemna torna a omplir els carrers de festa i recorda els mals de la humanitat

M. Barceló
1 min

Sant JoanCap dels dimoni que representen els pecats de la humanitat s'ha escapat de la vuitena Condemna de Sant Joan, que gaudeix aquests dies de la seva festa patronal, Sant Joan Baptista. Els set pecats capitals: la supèrbia, l'enveja, la ira, l'avarícia, la peresa, la gola i la luxúria han estat recordats durant la captura dels diables, un per un, amagats dins els bars del poble.

En poc menys d'hora i mitja, des de les 5 de l'horabaixa, la comitiva de la Condemna ha anat traient de les tavernes els dimonis representatius de cada pecat per llavors engabiar-los i portar-los a la cel·la de l’Ajuntament.

El carruatge presó estirat per una mula ha encapçalat la cercavila que ha acabat a la Sala, d'on, passades les set de l'horabaixa, han fugit els dimonis en estampida i encalçant els joves que s'atrevien a insultar-los.

Passa-carrers de la Condemna.

Joan Matas ‘Ditaler’ ha recitat de nou en glosa el pregó de la Condemna recordant fets i mancances que té el poble, amb to crític, però també lloant els aspectes més saludables de la vila. La gent hi ha acompanyat llegint en veu alta el glosat de tancament de cada una de les representacions de les set faltes capitals.

stats