Festes
Part Forana 26/07/2022

El Sant Crist d'Alcúdia "regala" vuit graus menys als alcudiencs

La processó triennal del municipi ret homenatge a aquesta figura pel miracle que va fer l'any 1507

2 min
El Sant Crist d'Alcúdia començant el recorregut de la processó.

PalmaL'església de Sant Jaume d'Alcúdia s'ha omplert de gent aquest dimarts migdia, dia de Santa Anna, per la processó triennal del Sant Crist del municipi. Amb els carrers decorats de paperí blanc i els balcons lluint els domassos, la ciutat ha comptat amb la presència d'alcudiencs i turistes de totes les edats que han assistit a l'eucaristia oficiada pel bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, i han vist després com la desfilada solemne recorria els principals carrers d'Alcúdia.

De fet, alguns veïns de major edat han posat cadires prop de les finestres per veure la processó des de casa. "És una tradició ancestral i patrimoni material, la devoció per aquesta processó ens ve de família" ha comentat una alcudienca. I és que aquest esdeveniment que té lloc cada tres anys a l'hora i en l'època de major calor -el 26 de juliol a les 12 h- ret homenatge al miracle que va presenciar la localitat el 1507: en any de sequera, el Sant Crist va plorar sang i va ocasionar la pluja.

L'eucaristia a l'església de Sant Jaume d'Alcúdia oficiada pel Bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull.

Gravat i fotografiat per tots els assistents, durant la missa el bisbe ha pregat per tots els afectats per la covid-19 i també per la figura del Sant Crist del municipi. Ja ho ha dit un altre alcudienc: "el Sant Crist d'Alcúdia ens ha regalat avui vuit graus manco després de dies suportant l'onada de calor". La rogativa d'aigua d'aquesta figura s'ha vist reflectida aquest any amb quatre punts del municipi on l'Ajuntament ha proporcionat beguda fresca. També s'han regalat ventalls per aguantar les altes temperatures.

Un dels quatre punts d'aigua que ha proporcionat l'Ajuntament d'Alcúdia per les altes temperatures.

Un cop finalitzada l'eucaristia, la Confraria del Sant Crist ha començat la processó juntament amb els penitents que complien les promeses fetes al Sant Crist -alguns descalços i d'altres amb els braços en creu- i la Banda Municipal de música d'Alcúdia. Alguns dels assistents no han pogut evitar emocionar-se durant el recorregut o amb la veneració de la Santa Imatge. A més, a la processó també hi han anat la presidenta del Consell, Catalina Cladera, i el batle d'Alcúdia, Domingo Bonnín, amb membres de la corporació municipal.

La Banda Municipal de música d’Alcúdia tocant en directe durant la processó.

Les festes patronals

Cal recordar que les festes patronals de Sant Jaume a Alcúdia varen arrencar el passat divendres 15 de juliol amb un programa que presentava activitats diverses com concerts, cercaviles, exposicions d'art, teatre, activitats esportives, mostres folklòriques o una jornada de portes obertes al jaciment de la ciutat romana de Pol·lèntia. Aquest dimarts vespre conclouen amb el gran castell de focs artificials a la plaça de Carles V.

stats