Part Forana 28/10/2021

Sant Antoni als pobles: tot o res

Els col·lectius de diferents municipis continuen endavant amb l'organització de la festa mentre esperen aclarir les restriccions

2 min
Sant Antoni a Manacor

Els col·lectius que organitzen Sant Antoni a diferents municipis no volen que els passi l'arada davant el bou. És per això que als pobles on la festa cobra més protagonisme ja han començat les reunions per idear els actes principals dins la nova normalitat. Mentre esperen saber com avancen les restriccions de la pandèmia, hi ha una idea en comú: l'objectiu és celebrar Sant Antoni sense embuts i així ho posaran a la pràctica fins que les autoritats diguin el contrari.

Després de conèixer que sa Pobla celebrarà Sant Antoni sense el piromusical, el seu acte principal, s'han obert els interrogants sobre com es durà a terme als pobles més devots, com Manacor, Pollença, Muro i Artà.

"No volem que ens agafi el gener amb els calçons baixos", ha declarat el president del Patronat de Sant Antoni de Manacor, Toni Gomila, en declaracions a l'ARA Balears. El col·lectiu es va reunir dimecres amb el batle, Miquel Oliver, a una trobada a la qual els participants varen deixar clar que tenen la missió d'organitzar la festa. Gomila també va destacar que el seu desig és que la Conselleria pugui donar una pista de com es podran celebrar les festes pròximament. "Quan arribi el dia, ja decidirem si hem de canviar les coses, però, mentrestant, continuarem endavant", hi ha insistit.

Mentrestant, a Pollença l'Ajuntament ja ha posat en marxa tots els protocols per avançar-se als esdeveniments. Segons el batle del municipi, Bartomeu Cifre, des del Consistori han demanat els permisos pertinents per tallar l'arbre. "No vol dir que se celebri, però el que no podíem fer és no demanar-ho i voler fer el Pi i no tenir res establert". Cifre ha declarat que proposarà una reunió entre els municipis que celebren la festa per saber exactament com actuar. "És una qüestió de salut pública i seguretat", ha dit a l'ARA Balears.

"Es fa la festa així com es toca fer o ho veig complicat", ha declarat Pere Pep Gil, representant de l'Obreria de Sant Antoni d'Artà, on el 16 i 17 de gener la festa es converteix en multitudinària durant tot el dia.

Igualment, a Muro tenen intenció de celebrar Sant Antoni de la manera tradicional. "La intenció és fer Sant Antoni tal com s'ha fet sempre, però ens adaptarem a la normativa", ha declarat el regidor de Festes del municipi, Miquel Porquer, amb la sensibilitat centrada en les beneïdes.

stats