Cultura 26/10/2021

Sa Pobla celebrarà Sant Antoni, però sense piromusical

Els foguerons ocuparan la plaça Major i hi haurà corregudes de dimonis i ball de caparrots dia 16 de gener

2 min
El darrer piromusical de sa Pobla, el gener del 2020.

Sa PoblaEl municipi pobler celebrarà les festes de Sant Antoni, però prescindint de la cita més massificada: el piromusical. Segons ha pogut saber l'ARA Balears, així és l'aposta de l'Ajuntament, que aquest dilluns vespre s'ha reunit amb entitats i persones estretament relacionades amb aquestes festes.

Fins l'any passat, el de la covid, sa Pobla celebrava la 'nit bruixa' dia 16 de gener amb un gran piromusical que arrancava en haver acabat de ballar els caparrots. Llums, la veu de madò Buades, pólvora. Un any, encara molts el recordaran, fins i tot es va calar foc a l'Ajuntament de bon de veres. Si el gener del 2021 fou impossible gaudir de les festes de Sant Antoni, enguany el repte de la situació pandèmica és un altre. Dissabte es va celebrar, en el marc del Simposi de Focs Festius de la Mediterrània, un correfoc que va encendre les ganes de foc i fum a les colles de dimonis i també als poblers i pobleres. Sembla que la situació es repetirà el cap de setmana abans del dissabte de Sant Antoni, com era habitual abans de la covid. El fum tornarà a omplir els carrers del poble, tornaran a sortir les bèsties de foc.

Aquest dilluns s'ha decidit que n'hi haurà, de Sant Antoni. Els dimonis podran sortir a encalçar al·lots i al·lotes, acompanyats per les cantadores i sant Antoni, el capvespre de dia 16 de gener. La nova norma serà que no podran entrar als bars. Hi haurà ball de caparrots, i també es farà la tradicional benvinguda al clamater. Per tal que tothom pugui seguir les completes, a la reunió s'ha plantejat l'opció de posar pantalles a la plaça Major i altres indrets del poble, "per tal que la gent no s'aglutini en un mateix punt", asseguren les fonts. Això, però, s'haurà d'estudiar, perquè els foguerons ompliran la plaça Major del poble. Enguany, a sa Pobla lluïran la ximbomba, la glosa i l'ambient de torrada.

Sa Llego, per decidir

Un altre activitat que sempre se celebra en el marc de les festes de Sant Antoni de sa Pobla és la correguda Sa Llego. Si bé és cert que s'estan fent diferents maratons i altres curses, aquest és un dels temes que han quedat enlaire durant la reunió.

stats