Senderisme
Part Forana 05/08/2022

La ciutadania podrà modificar i "crear" la Ruta dels Fars

Entitats, administracions i particulars podran fer suggeriments en el període d'al·legacions de la proposta a partir d'aquest dissabte

ARA Balears
2 min
UN SÍMBOL AMB 152 ANYS D’HISTÒRIA
 El far de Portocolom no és sols un edifici que s’encén els vespres i guia les barques, no és només una construcció de gran bellesa situada a un punt clau. És tot un símbol, és patrimoni arquitectònic, cultural i natural i té 152 anys d’història, adverteix la plataforma Salvem Portocolom.

PalmaLes entitats, administracions i particulars de Mallorca podran participar en la creació de la Ruta dels Fars a partir d'aquest dissabte, 6 d'agost, després de la publicació del BOIB, ja que s'obrirà el període de 45 dies hàbils per fer al·legacions de proposta, petició o modificacions del traçat. La consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient del Consell de Mallorca, Aurora Ribot, ha dit que l'objectiu és "fer una ruta oberta, transparent i sobretot participativa per obrir camins a la ciutadania", a més de crear "consciència ambiental".

Per part seva, Inmaculada Férriz, la directora insular de Medi Ambient, ha dit que "durant aquesta etapa podem rebre tota classe de suggeriments, comentaris i propostes, que després seran valorats pel nostre departament, i els que siguin oportuns s'incorporaran en el document definitiu". A més, Medi Ambient recollirà tota la documentació necessària per a l'aprovació definitiva de la ruta i se sol·licitaran els informes preceptius al Govern, als ajuntaments afectats i a la Delegació del govern espanyol a les Balears. El Consell ha assegurat que tots els consistoris afectats podran presentar informes per millorar la ruta, fer-la segura, accessible i respectuosa amb el medi ambient.

Cal recordar que el Consell va aprovar inicialment el Pla Especial d'Ordenació i de Protecció de la Ruta dels Fars el 28 de juliol. El plantejament és un itinerari senderista de 285,6 quilòmetres dividit en dotze etapes i tres variants, el qual connectarà a peu Capdepera amb Andratx. Ribot ha recordat que amb aquesta ruta es podrà "fer la volta a Mallorca caminant" a través de les tres rutes senderistes que gestiona, conserva i protegeix el Consell: la Ruta de Pedra en Sec, la Ruta Artà-Lluc i la nova Ruta dels Fars. El recorregut total serà de 719,58 quilòmetres i connectarà 31 municipis.

stats