Senderisme
Part Forana 21/07/2022

La nova Ruta dels Fars acabarà de fer la volta a Mallorca

La proposta, que connectarà amb la ruta de Pedra en Sec i la d'Artà-Lluc, farà un recorregut més costaner pel sud de l'illa

1 min
La vicepresidenta del Consell de Mallorca, Aurora Ribot, i la directora insular de Medi Ambient, Inmaculada Férriz, a la presentació de la Ruta dels Fars.

PalmaLa nova ruta senderista 'Ruta dels Fars' s'ha presentat aquest dijous a la sala de premsa del Consell de Mallorca. Es tracta d'una opció que complementarà les dues altres rutes, la de Pedra en Sec i la que va d'Artà a Lluc. Mentre aquestes més consolidades exploren les muntanyes o les parts agrícoles i interiors de l'illa, la nova proposta aportarà el que mancava: un recorregut marítim i costaner.

La vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera executiva de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha explicat que la ruta serà llarga (285,6 km), de 12 etapes, passarà per 12 municipis i es podran veure 8 fars. Per tant, anirà de Capdepera fins a Andratx, tot i que tindrà també tres variants perquè connectarà amb la ruta de Pedra en Sec. A més, el recorregut inclourà un tros urbà a Palma. Ribot ha qualificat la proposta com a "oci saludable, assequible i adaptable a diferents perfils, ja que es pot fer per etapes".

Per la seva part, la directora insular de Medi Ambient, Inmaculada Férriz, ha assenyalat la importància de "conformar una xarxa de camins per comunicar tots els municipis" i també de "facilitar el coneixement d'elements naturals i culturals potenciant el senderisme". Ribot ha afegit que la idea és demanar l'homologació de la GR -sendera de Gran Recorregut que supera els 50 quilòmetres- quan aquesta nova ruta ja estigui més enllestida, ben igual que les altres dues amb les que connecta.

stats