Part Forana 13/06/2022

CCOO denuncia irregularitats en el servei de residus de la Mancomunitat del Raiguer

El sindicat acusa l'empresa concessionària d'"obligar a barrejar dues fraccions de residus que els contribuents han separat a casa seva".

ARA Balears
2 min
Imatge d'una planta de tractament de residus.

El sindicat CCOO ha advertit aquest dilluns diverses irregularitats en el servei de recollida de residus de la Mancomunitat del Raiguer. Segons han advertit en una nota de premsa, els treballadors utilitzen vehicles en males condicions, fet que suposa càrrega de treball i inseguretat, ja que implica riscos laborals. A més, han acusat l'empresa d'"obligar a barrejar dues fraccions de residus que els contribuents han separat a casa seva".

En concret, es tracta de "l'incompliment" del plec de condicions per part de l'empresa Prezero i la mateixa Mancomunitat, a qui acusa de "mirar cap a un altre costat" mentre l'empresa incompleix les condicions del servei. A conseqüència d'aquestes "greus deficiències", diversos treballadors experimentats en el sector han abandonat l'empresa, segons la nota de premsa. Així, l'empresa trasllada a la zona altres vehicles i empleats d'altres contractes com Inca o Capdepera gestionats per la mateixa empresa.

Segons han argumentat, els treballadors fan les recollides de residus amb vehicles en males condicions, amb nul manteniment i sense taller mecànic en les instal·lacions. Aquest fet provoca "un augment ede les càrregues de feina" dels treballadors, que han de completar les rutes amb camions destinats a cobrir altres trajectes.

Al mateix temps, han indicat que "no disposen d'un servei de neteja per a vehicles ni un lloc apropiat a la nau per fer nets els camions i han alertat que "la nau no està en condicions" d'albergar aquest tipus de camions perquè "no té sortida d'extracció de fums i s'hi acumulen escombraries".

A més, el sindicat també ha reclamat arribar un acord en un calendari laboral que s'està negociant, ja que els treballadors de torn de vespre són obligats a fer hores extres que no són suficients per acabar les rutes.

Aquesta situació, han insistit, provoca que les recollides no es puguin fer adequadament, per la qual cosa moltes vegades els carrers queden bruts i no es presta el servei. Davant aquests incompliments, l'organització sindical ha exigit a la Mancomunitat del Raiguer i als batles que prenguin mesures, ja que s'està "enganyant els ciutadans, que paguen impostos de residus".

Al mateix temps, els delegats de CCOO en l'empresa han sol·licitat una reunió urgent amb les parts interessades per solucionar totes aquestes deficiències laborals.

stats