Societat
Part Forana 05/10/2022

La residència de Son Caulelles obre les portes amb un total de 100 places

El centre, situat a Pòrtol, seguirà el model d'atenció centrat en la persona de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS)

ARA Balears
2 min
Residència de Son Caulelles, a Pòrtol (Marratxí).

PalmaLa residència de Son Caulelles, a Pòrtol, ha obert aquesta setmana les portes i seguirà el model d'atenció centrat en la persona de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS). Durant les darreres setmanes, s'han posat a punt els darrers detalls per a un desenvolupament òptim del servei, que es durà a terme amb personal propi de l'IMAS, i s'han fet les entrevistes amb els familiars dels primers usuaris, que provenen de la llista d'atenció a la dependència.

Segons ha informat el Consell de Mallorca en una nota de premsa, aquest centre de Marratxí té un total de 100 places residencials, distribuïdes en cinc mòduls de convivència de 20 places cada un perquè els residents gaudeixin d'un ambient més familiar. Per la seva part, l'Ajuntament de Marratxí ha cedit el solar de 5.400 m² on està ubicada i el Consell, juntament amb la Conselleria d'Afers Socials, l'han cofinançat al 50% a través del Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials. D'aquesta manera, el cost de la residència ha estat de 8,5 milions dʻeuros i forma part del pla dʻequipaments que impulsa la Conselleria.

"La coordinació i col·laboració entre institucions permet més eficàcia, millorar l'atenció i adaptar-la a les necessitats concretes i específiques perquè ningú no quedi enrere”, ha destacat la presidenta de l'IMAS, Sofia Alonso. D'altra banda, la consellera d'Afers Socials i Esports del Govern, Fina Santiago, ha assenyalat que "amb la posada en marxa de la residència de Marratxí el creixement de places dins de la Xarxa Pública d'Atenció a la Dependència des de l'any 2016 supera ja les 750 places”. A més, ha indicat que "ara per ara hi ha en marxa nou noves residències que augmentaran encara més, amb 715 noves places, l'oferta de residències per a gent gran en situació de dependència".

Son Caulelles té una plantilla de 114 professionals: 73 a l'equip assistencial (personal sanitari, fisioterapeutes, zeladors i auxiliars de clínica, entre d'altres), 4 a l'equip psicoeducatiu, 28 al residencial i 9 a l'equip administratiu. A més, l'edifici disposa de 90 habitacions distribuïdes en tres plantes: 80 són individuals i 10, dobles. Cal recordar que, amb Son Caulelles, Mallorca ja disposa de sis equipaments residencials públics operatius i gestionats per l'IMAS: Llar d'Ancians, Oms - Sant Miquel i la residència La Bonanova a Palma, Bartomeu Quetglas a Felanitx i Huialfàs a sa Pobla. A aquesta xarxa s'hi incorporarà la residència Miquel Mir d'Inca, un cop finalitzades les obres de reforma i modernització del centre, que disposarà de 40 places residencials més i 25 de centre de dia.

Amb tot, de les 100 places de Son Caulelles, 70 són de dependència, en conveni amb la Conselleria d'Afers Socials del Govern per un import anual d'1,8 milions d'euros, mentre que les altres 30 són d'atenció sociosanitària, concertades amb la Conselleria de Salut i destinades a persones més grans de 65 anys o de 55 amb discapacitat reconeguda, amb gran complexitat clínica i dependència total o permanent.

stats