Residus
Part Forana 04/03/2024

La recollida de voluminosos a casa, una de les novetats del servei de fems al Pla

Per sol·licitar la recollida de voluminosos, ara s'haurà de telefonar al telèfon 900 869 927

Joan Socies
2 min
Imatge d'arxiu

PalmaAquest dilluns comença el nou servei de recollida de fems porta a porta, amb la novetat que, a partir d'ara, l'empresa adjudicatària serà l'encarregada de fer la recollida de voluminosos a cada casa. Una tasca que fins ara requeia sobre les brigades municipals de cada un dels 14 pobles de la Mancomunitat Pla de Mallorca.

Aquest dilluns, dia 4 de març, comença a funcionar el nou contracte de recollida de fems porta a porta. Un sistema que en el Pla començà a funcionar el 2007 i que ja està ben arrelat entre els veïns de la comarca. Ara amb la nova concessió per un període de vuit anys, s'han introduït tota una sèrie de canvis i novetats en la recollida porta a porta.

Per sol·licitar la recollida de voluminosos, ara s'haurà de telefonar al telèfon 900 869 927. D'aquesta manera, serà l'empresa qui passarà a recollir aquest tipus de residus. En principi, segons s'ha explicat en les diferents reunions que s'han fet als 14 pobles, prèvies a la implantació d'aquest sistema, serà cada 15 dies quan es passarà a recollir aquests residus.

Altres novetats

Però aquesta no és l'única novetat que comença. A més de la posada en marxa d'un dia més per a la recollida d'envasos –ara seran dos–, cal assenyalar que a partir d'aquest dilluns cada dia hi haurà recollida de residus higiènics (bolquers, compreses, bastonets de les orelles...). S'han de treure en una bossa separada.

També, a la majoria dels municipis, fins ara no hi havia la recollida d'oli usat, una nova fracció que s'afegeix amb aquest nou contracte. En aquest cas, segons s'ha explicat a les reunions, es recomana treure l'oli dins una botella o barril de plàstic. D'aquesta manera, els fematers s'ho enduran tot.

La recollida de tèxtil porta a porta és una de les altres novetats que comencen.

Recordau que podeu consultar els calendaris de cada poble aquí o bé en el lloc web que ha posat a disposició la Mancomunitat.

stats