Comerç
Part Forana 21/10/2022

Raixa acull la primera edició dels Premis Senalla de Comerç a les Balears

Aquests guardons reconeixen la tasca feta pel sector a les quatre illes en cinc categories: Trajectòria Empresarial, Emprenedores i Emprenedors, Emblemàtic, Disseny i Jove Emprenedora

ARA Balears
2 min
El Govern ha celebrat aquests dijous a Raixa, en el terme municipal de Bunyola, la primera edició dels Premis Senalla de Comerç a les Illes Balears.

PalmaLa primera edició dels Premis Senalla de Comerç a les Illes Balears es va fer aquest dijous a Raixa, en el terme municipal de Bunyola. Aquests guardons, organitzats entre la Confederació Balear de Comerç (CBC) i la Direcció General de Comerç de la Vicepresidència i Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, tenen com a objectiu reconèixer la tasca feta per aquest sector a les Balears.

Aquesta primera edició dels Premis Senalla ha atorgat premis en cinc categories diferents: Trajectòria Empresarial, que ha reconegut la trajectòria del Pedro Gonzalo Aguiló, d'Hiper Manacor; Emprenedores i Emprenedors, atorgat a Yolanda Febrer Borràs, creadora de la botiga de bosses Ansa per Ansa a Menorca; Emblemàtic, lliurat a Pau Llull, de Forn Fondo, per la seva continuïtat en el temps i rellevància; Disseny, que l'ha rebut La Sirena-Art, d'Eivissa, el propietari del qual és Daniel Ramón Costa, i Jove Emprenedora, que s'ha atorgat a Aixa Torres, de Nuëet, a Formentera.

Per la seva part, el vicepresident i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, ha dit: "Aquestes categories representen les bases sobre les quals volem assentar el comerç local; el nostre objectiu és enfortir el teixit urbà i comercial de les Illes per donar relleu al seu potencial humà i creatiu". Yllanes ha remarcat que el comerç de proximitat "és una activitat econòmica que manté vius els nostres nuclis urbans, que els fa singulars i conformen la identitat dels municipis".

D'altra banda, l'acte ha inclòs també un reconeixement especial a expresidents de la Confederació i altres personalitats que han format part d'aquesta associació, ja que han col·laborat de manera desinteressada amb els comerciants de l'Arxipèlag. Han rebut aquesta distinció Pau Bellinfante, Bartolomé Servera, Antonio Villalonga i Bernat Coll. "Creim sincerament que sense un Hiper Manacor, un Ansa per Ansa, un Forn Fondo, un Sirena-Art o un Nuëet, els nostres municipis serien llocs més tristos i mancats de vida al carrer", ha conclòs el vicepresident.

stats