Part Forana 21/06/2023

No volia entrar en política i ara governa l'Ajuntament: quatre coses que no sabies del nou batle de Sóller

De família hotelera, Miquel Nadal feia d'arxiver fins fa quatre anys. Ha adoptat un ca i té tants llibres que la seva dona els regala

3 min
El nou batle de Sóller, Miquel Nadal (PP).

SóllerTothom qui el coneix ho diu: no té caràcter per dedicar-se a la política. El nou batle de Sóller, Miquel Nadal (Sóller, 1960), té un tarannà amigable, tranquil, transparent i és molt amic dels seus amics. Fa quatre anys, l'agrupació municipal del PP li va proposar ser el regidor d'Esports i Cultura i inicialment, va declinar la proposta. Però després de parlar amb la seva família, que el van animar a acceptar, va dir que sí al càrrec.

Amb només un mandat a les espatlles, va ser elegit candidat a batle del PP per a l'Ajuntament de Sóller, ha guanyat les eleccions i ha aconseguit vuit de disset regidors. Gràcies a un pacte de govern in extremis amb els independents de Seny i Sentit tindrà la batlia durant els pròxims quatre anys.

1.De família hotelera

Els seus pares tenien dos hotels, un al Port de Sóller, el Ladan, que ha estat en ruïnes durant molts d'anys i ara està en obres, i l'Hostal Nadal, al centre del poble. Aquest darrer encara està obert i el regenten les seva família. Ell mai no s'ha volgut dedicar als negocis familiars, segurament perquè de petit havia d'ajudar els seus pares i ho va acabar avorrint. Tot i això, hi va fer feina uns anys durant la seva joventut.

2.Devora llibres

Cada vespre abans d'anar a dormir, llegeix una estona. També ho fa en qualsevol moment lliure del dia. Té una col·lecció enorme amb prestatgeries plenes de llibres, des de novel·les de Ken Follet fins a llibres sobre la història d'Espanya. Té tants llibres que la seva dona els regala a la Fundació Deixalles, quan ja no hi caben a casa.

3.Ha adoptat un ca

Recentment, ha adoptat un ca, a qui ha posat Coco de nom, i el treu a passejar cada matí abans d'anar-se'n cap a l'Ajuntament a fer feina. Hi va cada dia perquè té dedicació exclusiva. S'aixeca prest, a les 7 h del matí, per tenir temps de sortir amb el ca, es dutxa i parteix a les Cases de la Vila.

4.Treballava d'arxiver

Abans d'entrar en el món de la política, Nadal treballava d'arxiver en una empresa que custodia documents d'altres companyies. Mai no ha estat la feina dels seus somnis, però tampoc no s'hi trobava malament. Ell habitualment traballava al magatzem, però quan algun company estava de baixa i l'havia de cobrir, sortia amb una furgoneta a traslladar documents, una feina que no li agradava gaire.

5.Votava per responsabilitat

No ha estat mai un home excessivament polititzat. Votava sempre que es convocaven eleccions, però ho feia per responsabilitat democràtica. Molta gent al poble dubta que la política sigui un món fet per a ell, i molts també es van extranyar en saber que entrava a les llistes del PP. No perquè no sigui bon gestor o orador, sinó perquè "és massa bona persona", comenten.

Això sí, qui va demanar a la seva família suport a l'hora de presentar-se com a candidat a la batlia, va ser ell mateix. Tenia molta il·lusió, després de quatre anys exercint de regidor i, encara que el seus no veien clar que escalar posicions en aquest sentit fos bo per a ell, hi va insistir.

6.Madridista des de sempre

No va ser escollit regidor d'Esports en va, és una activitat que l'apassiona i a la qual ha dedicat bona part de la seva vida. El futbol és la seva debilitat i si ha de triar un equip no ho dubta: el Madrid.

7.El dinar per a l'endemà

Cuinar mai no ha estat la seva passió, però des de fa un temps, al vespre, prepara el dinar a la família per a l'endemà. Com a comensal no és triat, menja de tot, però si el convides casa a dinar no li donis ni sopes mallorquines ni calamars farcits.

stats