Successos
Part Forana 28/02/2023

El batle d'Alaró davalla del Castell, on havia quedat aïllat per la neu durant la nit

La zona rural del municipi roman sense llum des d'ahir

1 min
Una de les imatges publicades pel batle de la nevada des del Castell d'Alaró.

PalmaEl batle d'Alaró, Llorenç Perelló, ha quedat incomunicat durant la nit d'aquest dilluns en el Castell d'Alaró a causa de la neu. Actualment, el primer edil ja ha pogut sortir del Castell. Concretament, es troba a es Verger, després d'haver pogut davallar a peu un tros del camí durant el matí. "Hem quedat aquí perquè plou molt, quan minvi, reprendrem la tornada. Estam bé", ha explicat el batle.

Perelló pujà al cim el migdia, abans que s'activàs l'alerta vermella, per veure la nevada i publicà algunes fotografies de "l'espectacle" a les seves xarxes socials. "Volíem veure com estava el camí de pujada al Castell i devers les 13 hores vàrem anar per amunt amb un grup de quatre joves del poble", ha explicat Perelló a l'ARA Balears. En augmentar la intensitat de la nevada i arran de les grans acumulacions de neu que hi havia Perelló va decidir fer nit al Castell: "Vàrem quedar a dormir aquí dalt per precaució".

Mentrestant, la zona rural del municipi està sense llum, segons ha informat el Servei d'Emergències 112, mentre que s'ha pogut reestablir la connexió al nucli urbà. Preocupa també el rescat que estan duent a terme els Bombers de Mallorca i l'112 al refugi ubicat a la zona de Menut II (Escorca), prop de Binifaldó. Sis persones hi han quedat atrapades i han demanat auxili aquest dimarts matí.

stats