Educació
Part Forana 24/08/2023

Fi al problema de les escoletes de Marratxí: el ple resol el contracte amb la concessionària

El servei continuarà amb una empresa 'pont' mentre es prepara la nova licitació, que ja inclourà la gestió d'un tercer centre, ara en procés de construcció

2 min
Imatge d'una de les dues escoletes de Marratxí.

PalmaEl ple de l'Ajuntament de Marratxí ha aprovat aquest dijous per unanimitat la resolució del contracte de les escoletes municipals de ses Cases Noves i Cas Miot pels reiterats incompliments de l'empresa concessionària, Baula, comesos durant la legislatura passada. El batle, Jaume Llompart, ha remarcat que l'empresa continuarà fins al 31 d'agost. Llavors, el servei prosseguirà, ja que una empresa 'pont' n'agafarà la gestió, mentre es prepara la nova licitació per gestionar els centres 0-3 del municipi: "La nostra idea és que d'aquí a sis mesos ja puguem signar el nou contracte", ha especificat.

El batle ha explicat que el tercer centre del municipi, que està en procés de construcció, s'inclourà també en el pròxim contracte per evitar que les escoletes públiques "tinguin models educatius diferents".

La resolució del contracte que s'ha aprovat aquest dijous s'ha pogut dur a terme després que l'empresa concessionària retiràs les al·legacions que havia presentat després del segrest del servei que es va veure obligat a fer l'Ajuntament el febrer passat. "Han admès l'errada i això ha permès tancar el tema", ha dit Llompart.

Els socialistes celebren la notícia, però recorden que el batle actual volia "cedir" davant la concessionària

En una nota de premsa, els socialistes de Marratxí han "celebrat" la notícia: "Amb aquesta resolució es pot iniciar, a la fi, una nova contractació per a la gestió de les escoletes o estudiar-la per evitar que torni a repetir-se aquesta situació", han dit.

De fet, els incidents varen començar la legislatura anterior, quan governaven ells: "Des de desembre de 2022, el consistori va detectar irregularitats i incompliments en la gestió de les escoletes municipals i va obrir diferents expedients, que es varen resoldre amb sancions econòmiques per impagaments de nòmines i assegurances socials".

Això sí, des del PSOE també s'ha criticat la postura de l'abans regidor de l'oposició i ara actual batle, Jaume Llompart. "Va demanar que l'Ajuntament cedís davant les pretensions de l'empresa d'apujar tarifes i que n'assumís el sobrecost el consistori". A més, demanen que "es garanteixin els drets de les treballadores en el nou contracte amb la propera empresa que hagi d'oferir el servei a les escoletes i també que s'estudiï la millor fórmula per garantir la qualitat del servei".

stats