Part Forana 23/05/2019

Primera passa per a la residència de majors dependents a Porreres

La Conselleria de Serveis Socials i l'Ajuntament han signat el conveni per dur a terme el projecte amb una inversió de 600.000 euros

Ara Balears
1 min
La batlessa, Xisca Mora, i la consellera Fina Santiago signant el conveni.

PorreresLa consellera de Serveis Socials i Cooperació i presidenta del Consorci de Recursos Sociosanitaris, Fina Santiago, i la batlessa de Porreres, Francisca Mora, han signat aquest dijous el conveni per construir un centre de dia per a persones majors amb dependència en aquest municipi.

El nou equipament, una reclamació històrica a Porreres, s’ubicarà al carrer d’en Sala, a l’edifici que fins fa poc s’emprava com a residència privada. El conveni estipula que l’Ajuntament cedeix l’ús de l’edifici al Consorci de Recursos Sociosanitaris perquè hi dugui a terme la reconversió de la planta baixa en un centre de dia amb capacitat per a 30 places. L'espai ocupa 500 metres quadrats.

Les obres tenen un pressupost total de 600.000 euros. L’Ajuntament hi aportarà el 25% de la despesa (150.000 euros), mentre que el 75% restant anirà a càrrec del Consorci de Recursos Sociosanitaris, integrat per la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació, que hi aportarà 300.000 euros, i el Consell de Mallorca, que hi aportarà els 150.000 euros restants.

El conveni també estableix que almenys 25 de les 30 places creades es posaran a disposició de la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació perquè formin part de la Xarxa Pública d’Atenció a la Dependència.

D’aquesta manera, a més de finançar les obres de construcció, la Conselleria finançarà el funcionament i el manteniment de les noves places de dependència. Des de l’any 2015, la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació ha incorporat un total de 153 noves places d’estades diürnes i 540 places residencials a la Xarxa Pública d’Atenció a la Dependència.

stats