Premis Castellitx
Part Forana 10/01/2024

Els premis Castellitx 2024 incorporen el pòdcast en català i augmenten la dotació de totes les categories fins als 600 euros

L’objectiu de la nova modalitat és incentivar la creació d’obres audiovisuals en la llengua pròpia

Josep Maria Sastre
2 min
Lliurament dels premis

PalmaL’Ajuntament d’Algaida ha convocat els premis Castellitx 2024, amb la principal novetat de la incorporació de la categoria de pòdcast en català en la modalitat d’audiovisual. Així mateix, també augmenta la dotació econòmica del premi en metàl·lic de cada categoria, que passa de 500 euros a 600. Per altra banda, el Departament de Cultura ha impulsat la renovació del lloc web dels premis, que a hores d’ara es troba en construcció.

L’objectiu de la incorporació de la modalitat de pòdcast és incentivar la creació d’obres audiovisuals en llengua catalana i es farà amb la col·laboració de Titoieta Ràdio, emissora municipal d’Algaida. Les produccions hauran de ser originals: no podran ser traduccions d’altres llengües i hi podran participar tant creadors individuals com entitats.

Finalment, amb la voluntat de continuar apostant pel projecte i mantenir-lo actualitzat, la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Algaida ha augmentat en 100 euros els premis en metàl·lic de totes les modalitats i la Rosa d’Or de la Pau.

L’Ajuntament d’Algaida convoca aquests premis des de fa prop de 50 anys “amb l’objectiu de promoure la llengua i cultura catalanes, pròpia de les Illes Balears, i de fomentar les activitats culturals, de creació artística i investigació“.

Modalitats

Els premis Castellitx tenen 6 modalitats i 12 categories:

Literatura: 48è premi de poesia, 48è premi Pere Mulet Cerdà de narració curta, 46è premi Llorenç 'Mora' de poesia popular (glosat), 2n premi de curtmetratges de ficció en català per a joves de 14 a 17 anys, 5è premi de guió de curtmetratge en català,

Investigació: 29è premi d’investigació.

Fotografia: 23è premi Joan Balaguer Mulet de fotografia.

Arts plàstiques: 16è premi de pintura.

Musical: 10è premi musical 2024: composicions per a conjunt coral.

Audiovisual: 5è premi de curtmetratges de ficció en català, 2n premi de curtmetratges de ficció en català per a joves de 14 a 17 anys i el 1r de pòdcast en català.

stats