Part Forana 17/03/2022

El PP presenta mocions a tots els ajuntaments de Mallorca per reclamar la baixada d'impostos de la llum i la benzina

Els preus s'han disparat a causa de la invasió de Rússia a Ucraïna

ARA Balears
1 min
Els preus d'una benzinera

PalmaEl Partit Popular (PP) ha presentat mocions a tots els ajuntaments de Mallorca perquè els consistoris demanin al govern espanyol una baixada d'impostos de la llum i la benzina, que s'han incrementat a causa de la guerra d'Ucraïna, segons informa Europa Press.

"L'agressió militar de Rússia a Ucraïna ha agreujat l'emergència energètica en la qual Espanya està instal·lada des del juny, davant l'activitat del govern, que no ha encertat en les mesures", exposen en el document.

La moció té vuit punts, entre els quals destaquen instar el govern de Pedro Sánchez reduir l'Impost Especial als Hidrocarburs als nivells mínims aplicables per directiva europea, i aplicar un IVA superreduït del 4% per a la llum, el gas natural i la calefacció.

El document també proposa reduir la despesa improductiva de les administracions per acompanyar la rebaixa d'impost i rebutjar l'harmonització fiscal plantejada pel govern, i recomana "continuar l'exemple de Portugal, Alemanya, França o Itàlia, que han posat en marxa la baixada d'aquest impost per donar suport a la classe mitjana dels seus països i impulsar la recuperació de l'economia".

stats