Part Forana 09/06/2023

El PP i El Pi de Porreres rebutgen el pacte que els ha oferit MÉS

Els ecosobiranistes, que varen guanyar les eleccions el 28 de maig, els volien donar dues tinències de batlia i diverses regidories

ARA Balears
1 min
Sebastià Lliteres, candidat de MÉS a la batlia de Porreres

PalmaMÉS per Porreres ha proposat als equips negociadors d’El Pi i del Partit Popular un pacte d’unitat per governar el municipi els propers quatre anys. Els de MÉS, que varen guanyar les eleccions el 28 de maig amb 5 regidors i uns resultats històrics, proposaven assumir la batlia tota la legislatura, però volien incloure a l’equip de govern la resta de formacions amb representació al consistori. A més, no només preveien donar regidories als representants d’El Pi i el PP, sinó també donar-los dues tinències de batlia.

Totes dues formacions, però, han rebutjat aquest divendres la primera proposta. Segons Lliteres, “el que plantejàvem és una oportunitat democràtica històrica, una proposta seriosa, col·laborativa i de treball en grup. Assumint els resultats de les urnes, era l’escenari que més s’ajustava als resultats electorals i, per tant, a la voluntat dels veïns de Porreres”. En qualsevol cas, Lliteres agraeix que les dues formacions hagin valorat l’oferta: “És una llàstima que no s’hagi pogut fer realitat perquè, tot i que som conscient de les possibles dificultats de la proposta, el poble ho mereixia”.

La segona reunió de negociació a tres bandes, convocada a iniciativa de MÉS per Porreres, s’ha duit a terme aquest divendres al Santuari de Monti-sion. “El poble ha votat un canvi a la batlia i el volem liderar, però hem estat generosos i per això volíem comptar amb tothom. Per part nostra, d’ara endavant continuarem explorant camins per governar Porreres”, ha afirmat Lliteres.

stats