Part Forana 06/11/2019

El PP Manacor creu que el PG privarà d'habitatge les futures generacions

Assegura que El Pi, soci de govern a l'anterior mandat, mai va escoltar les seves discrepàncies

M. Barceló
2 min
El Grup de regidors del PP-Manacor amb la portaveu explicant el canvi de criteri sobre el PG que s'ha aprovat.

ManacorEl PP de Manacor assegura que està a favor d'un Pla General, però no del que s'aprovà dilluns. Aquest és el pronunciament que ha fet aquest dimecres el grup municipal, perquè considera que es tracta d'una ordenació urbanística que "afectarà negativament la majoria de manacorins i manacorines de classe mitjana ja que, entre altres qüestions, hipotecarà les generacions futures perquè les privarà de poder accedir a habitatges que s'adaptin a les seves necessitats i a preus raonables".

Les crítiques rebudes pel PP, per part de la resta de partits del Consistori, davant la negativa a donar suport al PG, han creat una onada de rebuig per "la intolerància i falta de respecte de la resta de formacions polítiques presents a l'Ajuntament". Els quatre regidors del PP foren els únics que s'oposaren a l'aprovació provisional del nou planejament, mentre que la resta de partits (17 regidors) hi donaven suport.

"És un pla fet aviat per la pressió i amenaça de les indemnitzacions milionàries per les zones verdes. Una vegada s'esvaeix aquesta amenaça, no entenem, però, l'interès a continuar endavant amb un pla que condemna el centre històric i du a la mort també el comerç local", segons el PP. La seva portaveu, Maria Antònia Sansó, ha assegurat que després de l'aprovació inicial hi havia temps per poder corregir determinats aspecte del PG.

"Es condemna el centre, el polígon industrial només té un sol ús i la pressió urbanística es traslladarà a la forana", ha remarcat Sansó. "D'aquí a dos o tres anys la gent que cerqui on viure haurà de fer front a lloguers alts davant la manca d'habitatge", hi ha insistit.

Punt d'inflexió

Tal com va fer en el ple, Sansó, manté que l'escenari ha canviat. "L'amenaça que existia al juny de 2016, quan s'aprovà inicialment el PGOU, i al qual el Partit Popular donà suport, va desaparèixer en el moment en què el Tribunal Suprem, al desembre de 2017, es pronuncià i creà jurisprudència quant a poder demanar indemnitzacions milionàries per les zones verdes", ha declarat, i situa en aquest punt el moment en què, des del PP, es va replantejar continuar donant suport a un PG que "no agrada a la majoria de ciutadans i col·lectius professionals" del municipi.

El PP diu que "és totalment legítim rectificar, i no ens empegueïm d'haver-ho fet" i es demana què farà l'Ajuntament amb els 80 bucs que queden fora d'ordenació. També ha assegurat que El Pi (soci de govern en l'anterior mandat) coneixia les discrepàncies del PP, però que mai foren escoltades les seves demandes.

stats