Part Forana 05/04/2022

El PP exigeix al Govern que es replantegi el projecte de la via Verda d'Alaró

L'Executiu no preveu un plantejament diferent

2 min
Manifestació en contra de la Via Verda d'Alaró

PalmaEl diputat del Partit Popular Sebastià Sagreras ha exigit al Govern que es replantegi el projecte de la via verda d'Alaró, perquè "no respecta el traçat de l'antiga línia de ferrocarril, xapa finques i negocis i destrossa el medi ambient", ha dit durant la sessió de control del Parlament. Davant aquesta petició, el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep marí, ha assegurat que "no hi ha un plantejament diferent".

La via verda d'Alaró es "reivindica" des de fa vuit anys i "hi ha unes normes subsidiàries que tenen una reserva de sòl per a aquest espai", ha recordat Marí. En aquest sentit, apunta que el Govern compleix amb la llei 13/2018, "que parla de la recuperació d'aquesta via", i per això no es preveu un "plantejament diferent".

Cal recordar que aquest projecte inclou l'expropiació de més de 12.000 metres quadrats per allà on passava l'antiga via del tren. En el passat, aquests trams es consideraven comunitaris, però són de propietat privada. Precisament en aquest punt del projecte és on s'han concentrat les discussions. L'Ajuntament d'Alaró i el grup Via Verda Així No proposen que tot el vial segueixi el tram de la carretera per tal d'expropiar al mínim possible. Per altra banda, la plataforma Volem Via Verda d'Alaró es mostra favorable a la iniciativa i aposta perquè la via segueixi el traçat de les antigues vies del tramvia fins a l'estació de tren Consell-Alaró. Marí defensa aquesta darrera posició i diu que aquest tram "és una reivindicació des de fa vuit anys" i que "hi ha unes normes subsidiàries que tenen reserva de sòl destinat a aquest espai".

Sagreras ha acusat el Govern d'anar "en contra de la voluntat del poble" i de ser "antidemocràtic". En aquest sentit, apunta que l'Executiu ha presentat el seu projecte sense tenir en compte les opinions del batle d'Alaró, Llorenç Perelló; el de Consell, Andreu Isern, i dels tècnics "que s'han assabentat del projecte igual que els veïns, i per això han fet manifestacions en contra de les intencions de la presidenta, Francina Armengol", explica el diputat del PP.

En aquest sentit, Sagreras ha demanat al Govern que "s'aturi" el projecte actual i que es faci una mesa negociadora amb ajuntaments i veïns afectats per consensuar un projecte, i s'ha posicionat a favor de l'Ajuntament d'Alaró a construir la via verda al costat de la carrera "per reduir-ne l'impacte".

Marí ha defensat que per ara "no s'ha espenyat res". "Únicament hem fet un projecte, l'hem tret a exposició pública i s'atendran les al·legacions per trobar la millor solució. Mantenim la idea original d'aquest traçat amb diàleg i consens", ha conclòs.

Protestes

Centenars de persones han participat en protestes contra el disseny plantejat pel Govern. A més, els propietaris dels terrenys que s'han d'expropiar per posar en marxa aquest projecte han iniciat una recollida de signatures en contra dels plans del Govern i el Consell.

stats