Política
Part Forana 10/08/2022

El PP d’Inca queda amb un sol regidor a l’Ajuntament

Dos dels tres edils populars abandonen el grup municipal i el partit per un suposat malestar

2 min
Félix Sánchez, durant la seva primera intervenció com a candidat pel PP.

PalmaFèlix Sánchez, portaveu i cap de llista del PP d'Inca, i Sonia Franco, també regidora popular del municipi, han decidit abandonar el seu càrrec a l'Ajuntament i passar a ser no adscrits. Sánchez s'ha donat de baixa del partit i Franco, com que no estava donada d'alta perquè no la varen cursar en el seu moment, no ho ha fet, ja que no estava afiliada. Per part seva, Andreu Gili, el tercer regidor del PP de la ciutat, ha decidit quedar.

"No ens hem plantejat deixar l'acta de regidors", ha explicat Sánchez, que ha dit que ha decidit partir per "motius personals". El portaveu no ha volgut parlar sobre el tema, però ha assegurat: "Per a mi ha estat molt de temps, aquesta decisió l'hauria presa abans, però per certes circumstàncies no he pogut".

Cal recordar que fa uns mesos hi va haver canvis dins la junta directiva del PP inquer. Poques hores després que es conegués aquesta notícia, el Partit Popular de les Balears ha emès un comunicat en què ha criticat l'actitud dels regidors i ha assegurat que, tot i això, estan convençuts que tornaran a ser el partit de referència al municipi el 2023. "Lamentam la falta de compromís amb la formació i de voluntat d'entesa amb l'actual direcció de la junta local per part dels dos regidors", han sentenciat al comunicat.

A més, han explicat que la direcció autonòmica ha reiterat la confiança en el projecte liderat per Pedro Mas, "per tornar a fer de la formació el partit de referència a Inca", i manifesta optimisme en el municipi amb vista a les eleccions de maig de 2023. En aquest sentit, els representants del partit a l'Arxipèlag han expressat "absoluta decepció" amb els dos regidors sortints i els han instat a retornar l'acta "si no volen passar a ser trànsfugues, ja que els escons obtinguts pertanyen als votants del Partit Popular i no a interessos estrictament personals".

Per la seva banda, la junta local d'Inca destaca la feina i esforç d'aquests mesos, però ha criticat, de nou, la decisió que han pres els regidors.

stats