Part Forana 23/09/2021

Ports regularà els fondejos a la badia de Pollença el 2022

L'objectiu és reduir a un màxim de 200 els amarradors diaris mitjançant uns sistemes d'ancoratge ecològics que no alterin ni afectin el fons marí

ARA Balears
2 min
Vista general de la badia de Pollença.

PalmaPorts de les Illes Balears regularà, a partir de l'any que ve, els fondejos de les embarcacions a la badia de Pollença. L'objectiu d'aquest control és que es passi dels 350 fondejos diaris a només 150 o, com a màxim, 200 que és el que marca el Pla director de Ports de les Illes Balears. Així ho ha explicat aquest dimecres l'Ajuntament de Pollença en un comunicat, en el qual ha explicat que la setmana passada es va fer una reunió amb l'entitat portuària, Capitania Marítima, la Demarcació de Costes de les Illes Balears, la Direcció General de Biodiversitat i la Direcció General d'Ordenació del Territori.

En aquesta reunió es varen tractar diversos temes, però, sobretot, la falta de regulació en els fondejos d'embarcacions a la badia de Pollença, entre el Club Nàutic del Port de Pollença i la punta de l'Avançada, que és la principal causa de destrucció del fons marí. En aquesta zona, el consistori pollencí no té competència. Per això, el batle del municipi, Bartomeu Cifre, va celebrar la proposta de Ports. "És una molt bona notícia, ja que nosaltres, encara que no tenim competències i no podem fer res al respecte, demanem des de fa molts d'anys que aquesta problemàtica que pateix la nostra badia i el nostre ecosistema marí se solucioni". Una solució que reduirà a més de la meitat el nombre de fondejos".

"Limitar el nombre de fondejos i mantenir una regulació i control constant és la clau", ha dit el batle, que ha volgut felicitar Ports de les Illes Balears per la iniciativa proposada, ja que "a la fi, després de vint anys parlant d'aquest tema, les administracions competents posen una solució damunt la taula".

Som conscients, ha afegit Tomeu Cifre, "que si hi ha una regulació i una limitació d'embarcacions, sempre hi haurà qualque persona que no hi pugui accedir com voldria", però la prioritat "és el bé comú i salvaguardar el nostre medi ambient, evitar la contaminació i aconseguir la regeneració del fons marí que tan afectat està en aquesta zona del nostre municipi". Per això, ha explicat, la regulació d'aquests fondejos es farà mitjançant uns sistemes d'ancoratge ecològics que no alterin ni afectin el fons marí. 

stats