Part Forana 24/11/2021

Rebombori per la reforma del moll de Portocolom

Salvem Portocolom i el Bloc de Felanitx denuncien que no s'està respectant la tècnica tradicional, mentre que ARCA i el Gremi de Margers ho neguen

2 min
Part del moll de Sa Duana

La plataforma Salvem Portocolom ha denunciat que l'empresa pública Ports IB no està respectant la tècnica tradicional en les obres de reforma del moll de sa Duana. Segons la plataforma, l'estructura de formigó que s'ha construït és una obra irreversible i, per tant, no de restauració, així com s'havia acordat. En canvi, ARCA i el Gremi de Margers, que juntament amb la plataforma varen criticar l'actuació inicial de l'empresa, ho neguen i asseguren que s'està respectant.

"No acceptam que això sigui respectar perquè no té res a veure amb el moll original i no ens quedarem mans aplegades", ha expressat Miquel Àngel Lobo, membre de Salvem Portocolom, a l'ARA Balears. Per això, la plataforma ha convocat una reunió urgent per acordar les passes a seguir. A la denúncia s'hi ha sumat el Bloc per Felanitx, que demana la dimissió del director general de Ports, Xavier Ramis, per "mentir a la població de Portocolom".

Mentrestant, el Gremi de Margers i ARCA, que també formen part de la comissió de seguiment de les obres, es desmarquen de la crítica.

Abans les pedres arribaven fins al fons de la mar i hi havia una solera de calç, segons la plataforma Salvem Portocolom

Per una banda, el president dels margers, Lluc Mir, explica que és difícil seguir l'obra original, ja que es tractaria d'una estructura de rebles i pedres que avui dia no s'accepta, segons la normativa. "És molt difícil construir sense formigó i això pot donar peu a malinterpretar", assegura Mir a l'ARA Balears.

Per la seva banda, el portaveu d'ARCA, Josep Massot, assegura que fa un seguiment de les obres i el resultat és, de moment, "satisfactori". Massot destaca que es controlarà el procés exhaustivament quan s'arribi a la fase d'empedrat.

Això sí, totes les entitats coincideixen en un punt: un mes després de l'acord amb Ports IB encara no han rebut la planificació de l'actual reforma, en què es defineixen la tècnica, els materials i l'empedrat que ja s'estan executant.

stats