Part Forana 09/06/2020

Porreres s'aferra a la dolçor dels seus albercocs

La pandèmia ha obligat a suspendre la fira del fruit estrella del municipi, però s'han creat alternatives per a la seva promoció i venda

Ara Balears
2 min
Enguany no hi haurà canyissos d'albercocs enmig de la plaça de Porreres.

PorreresEl mes de juny és la temporada alta de l'albercorc, el fruit estrella del municipi de Porreres, que després de dècades en declivi, noves iniciatives i plantacions l'havien tornat a posar sobre la taula. Tot i que la pandèmia ha obligat a suspendre la fira dedicada a aquesta fruita, una de les grans excel·lències de Porreres, l'Ajuntament i els productors locals s'han posat d'acord per mantenir-la present i obrir circuits de venda específics per tal de mantenir-ne la promoció.

Deu bars i restaurants elaboraran plats amb l'albercoc com a ingredient principal durant aquest mes de juny i també se'n canalitza la venda (en horari de 17.30 a 21 hores) a tres punts concrets: la Cooperativa de Porreres, a la Teulera i a l'entrada de la Nova Ronda.

Paradetes

L'albercoc ecològic i les millors confitures es trobaran a la Teulera amb les paradetes de Pep de Son Valls i Es Recó Porrerenc. A la Cooperativa, a més de fruita, s'hi despatxen doblegats de confitura d'albercoc, mentre que a la Nova Ronda, Magdalena Sagreras i Joan Ballester hi tindran diversos elaborats, d'entre els quals destaca el formatge coent d'albercoc.

D'altra banda, deu bars i restaurants presenten tasts de fins a 28 plats, dolços i salats, amb l'albercoc com a condiment, acompanyant opcions gastronòmiques tradicionals i altres de més novelles. Els llocs on es poden trobar són Es Centro, Can Guillem, Ca sa Viuda, Es Poltre, Es Pou Florit, Can Toni de Son Oms, Monti-Sion, n'Hereveta, Bon profit Porreres i l'Escrivania.

La part gastronòmica es complementarà amb diverses activitats, concentrades especialment des del 13 fins al 21 de juny. Hi destaquen concursos de fotografies i dibuixos, una mostra de receptes d'albercoc, una mostra del sequer fet a casa i una xerrada sobre les rutes hidràuliques del terme, entre d'altres.

stats