Part Forana 24/02/2022

Sis comerços de Porreres aconsegueixen l'etiqueta d'emblemàtics

Se suma als 128 establiments catalogats de les Balears

ARA Balears
1 min
La ferreteria Ca's Montuirer és un dels comerços catalogats

Porreres ha incorporat un total de sis comerços al catàleg Emblemàtics Balears, un projecte impulsat pel Govern per protegir i donar a conèixer negocis tradicionals. Aquesta etiqueta s'identifica a través de diferents categories. Així, un comerç pot ser catalogat com a arrelat (amb un producte o ofici singular), amb història (amb més de 75 anys de vida o excepcionalment a partir dels 50 anys) i amb patrimoni (amb elements patrimonials interiors i exteriors destacats, així com amb valor immaterial). Així, els establiments que compleixin aquestes tres categories seran denominats emblemàtics.

En concret, els comerços de Porreres catalogats són la botiga d'equipament de la llar Bàrbara Art, la sabateria Calçats Salleras, la floristeria Can Murtó, la Cooperativa de Porreres, la botiga de roba Mans i la ferreteria Cas Montuïrer.

La façana de la Cooperativa de Porreres

D'aquesta manera, Porreres se suma als 16 municipis que ja tenen establiments catalogats: Alaró (3), Algaida (6), Consell (5), Esporles (5), Inca (14), Llucmajor (8), Manacor (25), Marratxí (11), Pollença (9), Santanyí (7), Alaior (5), Ferreries (8), Porreres (6), Santa Eulària des Riu (5), Sant Josep de sa Talaia (5), Sant Ferran (1) i Sant Francesc Xavier (5). En total, són 128 i es poden consultar al web oficial.

Façana de la floristeria Can Murtó de Porreres
stats