Part Forana 05/03/2019

El pressupost de Porreres preveu millorar l'entorn de l'Escola Nova

Puja a 3,9 milions, més de 700.000 euros dels quals es destinen a inversions

M. Barceló
2 min
La batlessa, Xisca Mora, visitant la paradeta de la Ruta del Vidre.

PorreresEl ple de l'Ajuntament de Porreres ha aprovat un pressupost de 3,9 milions d'euros per al 2019, amb els vots a favor dels 7 regidors de l'equip de govern (El Pi), l’abstenció de MÉS (2) i el PSOE (1) i el vot en contra del PP (3). Les inversions ordinàries per a aquest any seran de 716.000 euros, amb una aportació municipal de 301.000 euros i la resta provinents d'ajudes del Govern de les Illes Balears i el Consell de Mallorca.

Es preveu destinar 168.000 euros a dur a terme millores als carrers de Lluís Vives i del Pare Francesc Molina, al costat de l'Escola Nova, i es milloraran les voravies dels dos vials, que quedaran adaptades per a persones amb mobilitat reduïda, amb la qual cosa es millorarà l'entorn d'aquest espai educatiu.

Cal destacar els 100.000 euros dels pressupostos participatius que es destinen a la compra d'una màquina d'envasos amb incentius per fomentar el reciclatge (15.000) i a l'adaptació del nou Casal de Joves a n'Hereveta (50.000). En aquest sentit, cal destacar que l'Ajuntament contractarà un dinamitzador juvenil per potenciar aquest casal i el servei de joventut.

D'altra banda, també es preveu una partida de 68.800 euros per ampliar el recinte aquàtic petit de la piscina municipal, que passarà a ser per a la gent gran o per a altres activitats.

El pressupost té consignació per a la compra d'un nou vehicle per als voluntaris de Protecció Civil; la digitalització de l'arxiu municipal; la reparació de camins afectats per les pluges del 2017; plaques solars a l'escoleta i la millora de l'eficiència energètica del poliesportiu; el disseny d'un mapa de rutes hidràuliques i la supressió de barreres arquitectòniques al quarter vell i a les rondes.

Ruta del Vidre

La Ruta del Vidre, una iniciativa impulsada pel Departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca a la qual s'ha adherit l'Ajuntament de Porreres, ha tingut una paradeta al mercat setmanal. L'objectiu d'aquesta iniciativa és sensibilitzar la població sobre la importància de separar en origen els envasos de vidre i augmentar el percentatge de recollida als municipis.

Dos educadors ambientals han muntat un iglú mogut amb una bicicleta i han informat directament els ciutadans de les bones pràctiques per al reciclatge del vidre. Així mateix, han visitat les escoles del municipi.

stats