Part Forana 18/06/2020

Pollença ignora les recomanacions del Consell i deixa sense protegir sis edificis emblemàtics del Port

L'oposició en demana la inclusió en el catàleg de patrimoni, ara en fase d'exposició pública

Ara Balears
2 min
Els edificis pels quals es demana protecció estan a la primera línia del Port.

PollençaLa informació pública, per enèsima vegada, del catàleg de protecció d'edificis i elements d'interès històric, artístic, arquitectònic i paisatgístic del terme de Pollença, ha fet que Junts Avançam, a l'oposició, hagi presentat al·legacions en el sentit ja expressat en nombroses ocasions, i després de constatar que l'Ajuntament no ha seguit tampoc les pautes del Consell de Mallorca a l'hora de protegir la primera línia del Port de Pollença.

La proposta del nou catàleg de patrimoni, aprovada provisionalment el mes de gener d'enguany, suposa bàsicament l'exclusió de cinc edificacions de la primera línia del Port de Pollença, en concret Can Mena, Can Morató, Can Tugores, Ca l’Adroguer i Can Ques, en relació amb l’anterior aprovació inicial i l’anterior exposició pública. Tampoc hi inclou Can Franc, que en aquests moments no te llicència de demolició i nova construcció.

Requeriment del Consell

Junts Avançam recorda que "en dues ocasions el Consell de Mallorca ha reclamat la inclusió d’aquests edificis en el catàleg que tramita l’Ajuntament. A l’anterior legislatura, l’equip de govern hi havia incorporat aquests edificis, que ara el govern de dretes –Tots, PP, El Pi i UMP–, ha eliminat de l’inventari".

La Direcció Insular de Patrimoni Històric, a data de dia 30 de juny del 2008 i en posterioritat la Comissió Insular d’Ordenació del territori, Urbanisme i Patrimoni, el 24 de setembre del 2010, va suspendre l'aprovació definitiva del catàleg, i per tal de reparar diverses deficiències demanà la inclusió d'aquests edificis "perquè tenen valor patrimonial a escala local", d'acord amb l’informe del 2008.

Per segona vegada, l’Ajuntament exclou aquests edificis que el Consell ha reclamat. L'actual govern municipal "no presenta cap justificació arquitectònica, ni tècnica, tret de la por de possibles indemnitzacions", subratlla Junts Avançam i insisteix que "els sis edificis compleixen els requisits per ser inclosos en el catàleg".

stats