Part Forana 23/07/2021

Pollença entregarà les tres distincions de la Patrona 2021 dia 2 d'agost

Els premiats són Joan Forcades, les Germanies Missioneres dels Sagrats Cors de Pollença i la marca Mè de Pollença

ARA Balears
2 min
Ajuntament de Pollença.

PollençaL'Ajuntament de Pollença ha aprovat la concessió de les tres distincions de la Patrona 2021. Els premiats són Joan Forcades, les Germanies Missioneres dels Sagrats Cors de Pollença i la marca Mè de Pollença. S'entregaran dia 2 d'agost al Claustre del Convent de Santo Domingo a les 20 h.

El Consistori concedeix aquestes distincions cada any. Van destinades a reconèixer persones o entitats que hagin contribuït o contribueixin a enaltir i projectar el nom del municipi, o que les seves accions tinguin repercussions beneficioses per als pollencins.

Joan Forcades rebrà la distinció perquè va aconseguir que l'educació física de l'Institut municipal assolís un estatus que abans no tenia, entre altres coses. Fora de l'àmbit educatiu ha exercit com a preparador físic d'esportistes d'elit, com és el cas de professionals com Carles Moyà, Rafel Nadal i Salvador Miró. Enguany s'ha jubilat i s'ha retirat com a professional de l'àmbit educatiu.

Les Germanes Missioneres dels Sagrats Cors de Pollença reben aquesta distinció perquè fundaren la casa convent de Pollença l'any 1921. Per dur a terme la seva fundació partiren de tres pilars: l'educació, la catequesi i l'atenció als malalts. A més, es varen implicar en l'àmbit sociocultural, educatiu i espiritual, així com en l'atenció cap als infants i les famílies. Ara, en ple segle XXI, tot i la manca de vocacions religioses, les Germanes Missioneres dels Sagrats Cors de Pollença han continuat la seva tasca dinamitzadora dins l'àmbit de la fe i les accions de tipus social, així com el suport en la conservació del patrimoni cultural de tots els pollencins.

La marca Mè de Pollença és un projecte fundat el 1999 per un grup de ramaders locals disposats a produir d'acord amb els nivells de qualitat que establia el reglament. La Cooperativa Pagesa del municipi en va posar en marxa la comercialització a restaurants, carnisseries i establiments de distribució d'aliments. Els ramaders de Pollença han aconseguit un mè de creixement ràpid i d'elevada qualitat, així com un augment de la producció per cobrir-ne la demanda. Coincidint amb les festes de Setmana Santa i l'inici del confinament del 2020, els ramaders optaren per reinventar-se i posaren en marxa una campanya de servei a domicili per comercialitzar carn de mè i de porcella. Ara, els pagesos estan preocupats per la pèrdua del seu ramat i de la confiança del consumidor a causa del virus de la llengua blava que afecta les ovelles.

stats