Política
Part Forana 30/01/2023

Pollença aprova que un mínim del 40% dels actes públics es facin al Moll

Junts ha presentat una moció per dinamitzar l'activitat al Port i no ha obtingut el suport de l'equip de govern ni d'Unió Mollera

2 min
El Port de Pollença.

L'Ajuntament de Pollença ha aprovat programar un mínim del 40% dels actes públics al Moll i, alhora, dotar aquest nucli costaner de més inversió per mantenir els equipaments existents i construir-ne de nous.

La iniciativa s'ha debatut en el darrer plen, arran d'una moció de Junts Avançam (oposició) que insta l'Ajuntament a dinamitzar l'activitat pública i cultural del Moll. Junts, Podem i Alternativa hi han votat a favor, mentre que l'equip de govern i Unió Mollera hi han votat en contra.

El portaveu de Junts, Miquel Àngel March, ha presentat la proposta i ha concretat: "Estam parlant de concerts, presentacions i tota classe d'actes públics i culturals." March ha donat dades sobre la quantitat d'actes que segons els càlculs del seu partit s'han fet al Port. "Just un 8% es fan en el Moll, tot i que concentra un 43,5% de la població del municipi, mentre que a Sant Vicenç just s'hi fan les festes al mes d'agost i la cursa de Coves Blanques", retragué March.

El regidor de Cultura, Josep Marquet (El Pi), ha titllat la proposta "d'electoralista" perquè "tots sabem la realitat del Port de Pollença i la manca d'espais adequats que hi ha".

Marquet considera que "hem de tenir una visió més global del municipi i en la majoria de pobles, les activitats es fan al centre", ha puntualitzat. El cap de Cultura ha reconegut que no hi ha cap pla a curt o mitjà termini per habilitar nous espais, però "tenc algunes idees que s'han d'acabar de tancar".

Des de Junts han criticat que "aquests darrers quatre anys no s'ha invertit en nous equipaments i en la millora dels pocs que existeixen", un fet que "genera una descompensació evident entre els actes que es fan al nucli urbà i Pollença, i els que s'organitzen al Moll o a Sant Vicenç". Davant això, Junts Avançam ho va proposar al darrer ple i es va aprovar, només amb els vots de Junts, Alternativa i Podem.

stats