Patrimoni
Part Forana 06/10/2022

El ple del Consell aprova una modificació de crèdit per a la compra del castell d’Alaró

Tots els grups polítics de la institució han votat a favor de canviar el pressupost a 1,1 milions d'euros, excepte Vox, que ha optat per l’abstenció

ARA Balears
2 min
Imatge del ple extraordinari del Consell aquest dijous.

PalmaEl Consell de Mallorca ha aprovat aquest dijous, en sessió plenària extraordinària, una modificació de crèdit d'1,1 milions d'euros per la compra de la finca del castell d'Alaró. Tots els grups polítics que tenen representació a la institució insular han votat a favor d'aquesta modificació, llevat de Vox, que s'ha abstingut.

Segons el Consell, l'objectiu de la modificació de crèdit és tenir la possibilitat d'agilitzar al màxim possible les gestions per formalitzar la compra de la finca del Castell a l'actual propietat i materialitzar així l'adquisició de la part dels terrenys que són propietat privada.

Per la seva banda, els socialistes d'Alaró s'han mostrat molt satisfets amb l'aprovació al ple extraordinari del Consell de Mallorca, on ha assistit Aina Munar, la secretària general de l'Agrupació Socialista d'Alaró. Munar ha destacat: "Sempre hem confiat en la gestió que s'està fent i s'ha fet des del Consell de Mallorca amb aquest tema, s'ha fet molta feina per intentar solucionar tots els problemes que s'han trobat i la consellera de territori, Maria Antònia Garcías, ha fet una gran labor".

Oposició

El portaveu del PP en el Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha retret a la presidenta de la institució insular, Catalina Cladera, que "fa vuit anys que anuncien que la compra del castell d'Alaró està en marxa, però passa el temps i l'operació continua bloquejada i sense tancar-se". Les crítiques de Galmés han sorprès la secretària general dels socialistes d'Alaró, qui ha afegit: "És el moment de fer feina tots plegats i no posar pals a les rodes a totes les passes que s'estan fent des del Consell".

Segons ha explicat la formació popular aquest dijous en un comunicat, el portaveu del PP ha recriminat a Cladera que, "ara que la propietat ha aixecat la veu", es posin "nerviosos" i convoquin un ple extraordinari per presentar una modificació de crèdit per a la compra del monument i, així, "cobrir-se l'esquena".

"Ara venen les presses, com sempre, perquè saben que perdre aquesta oportunitat seria un altre dels grans fracassos del seu mandat i a vuit mesos de les eleccions no s'ho poden permetre", ha lamentat el Galmés. Amb tot, el PP ha assegurat que han votat a favor de la modificació de crèdit "per responsabilitat". "No podem perdre una oportunitat única perquè aquest monument sigui públic i en pugui gaudir tothom", ha conclòs.

stats