Part Forana 12/07/2022

Manacor aposta per l'ús del català en la contractació pública

El ple ha aprovat incloure clàusules lingüístiques en aquest àmbit per potenciar la normalització de la llengua

ARA Balears
1 min
El ple de l'Ajuntament de Manacor, reunit aquest dilluns

PalmaEl ple ordinari de l'Ajuntament de Manacor d'aquest dilluns ha donat llum verda a l'inclusió de clàusules lingüístiques en la contractació pública municipal, les quals impliquen que les empreses que contracti el consistori hauran de garantir l'ús del català en els contractes d'obres, serveis i subministraments. Sebastià Llodrà, el delegat de Política Lingüística, ha remarcat que aquesta mesura pretén "posar en valor l'ús de la llengua per beneficiar la ciutadania".

D'acord amb aquesta iniciativa, en el cas de contractes d'obres i de concessió d'obres, les empreses hauran d'emprar el català en els rètols, les publicacions, els avisos i la resta de comunicacions de caràcter general que derivin de l'execució del contracte. L'empresa contractista també haurà de presentar la documentació requerida, com a mínim, en català i assumir l'obligació que el personal amb tasques d'atenció al públic tingui un coneixement suficient de la llengua catalana. Pel que fa als serveis tecnològics, l'empresa contractista haurà de garantir que totes les funcionalitats dels dispositius, programes o sistemes permetin a l'usuari la configuració en català.

A més, el ple també ha aprovat per unanimitat la proposta del batle, Miquel Oliver, de declarar cinc dones i tres homes fills il·lustres i predilectes del poble. D'una banda, seran declarats fills il·lustres l'actriu Catalina Riera Roig, el pintor Joan Riera Ferrari, la musicòloga i experta en cultura popular de Mallorca Aina Sansó Rosselló i la mestra Lluïsa Fuster Cortès. Pel que fa als fills predilectes, seran l'artista Cristòfol Pastor Noguera, l'impulsora de la indústria manacorina M. Montserrat Ferrer Oliver, l'investigador Sebastià Sansó Barceló i l'exregidora Margalida Cortès Fons. Aquestes distincions es faran efectives la propera tardor.

stats