Part Forana 08/06/2022

La Plataforma pel Tren de Llevant qualifica de "burla" el plantejament del Govern

La Conselleria de Mobilitat ha encarregat tres estudis tècnics per analitzar l'ampliació de la xarxa ferroviària de Mallorca

ARA Balears
2 min
Un tren del SFM.

PalmaLa Plataforma pel Tren de Llevant ha qualificat de "burla" el plantejament que ha fet la Conselleria de Mobilitat respecte de l'ampliació de la xarxa ferroviària de les Balears. L'entitat, que des de l'any 1998 reivindica que el tren arribi a Cala Rajada, ha denunciat que "24 anys després, el plantejament que fa el Govern, a un any de les eleccions, sembla una burla a totes les persones que han lluitat per un transport digne i sostenible". El comunicat de la Plataforma arriba després que l'Executiu anunciàs aquest dilluns que encarregarà "en breu" tres estudis tècnics per analitzar l'ampliació de la xarxa ferroviària de Mallorca.

Segons recalca l'entitat, l'1 de desembre de l'any 2019, fa 28 mesos, el Govern ja va comunicar que "s'havia de contemplar la possibilitat que el tren passàs per Cala Millor per la importància turística de la zona i que es farien reunions periòdiques per anar informant del desenvolupament del projecte". En aquest sentit, afirmen que el nou projecte anunciat pel Govern és pràcticament el mateix que fa dos anys i que tot continua aturat.

Des de la Plataforma critiquen que l'anunci fet aquest dilluns per Mobilitat "és una burla ornada amb dos projectes més, a veure si així la Conselleria aconsegueix emmascarar la seva manca d'operativitat i de capacitat de negociació amb el govern espanyol i el nul interès del Govern per fer realitat aquesta reivindicació històrica".

L'entitat recorda que l'any 2003 es va fer realitat l'arribada del tren a Manacor i que el 2010 s'iniciaren les obres per fer aquesta infraestructura que varen ser suspeses pel PP quan guanyà les eleccions de l'any 2011. "Des de llavors tots els batles de la comarca s'han pronunciat en repetides ocasions sobre la necessitat de dur endavant el Tren de Llevant", recalca la Plataforma.

El conseller de Mobilitat, Josep Marí, va defensar que "el Govern no ha renunciat al tren de Llevant" i que el "vol tornar a posar damunt la taula". Així mateix, Marí va admentre que "feim passes lentes però contundents". El pressupost per a la licitació dels tres contractes és d'un milió d'euros i el termini per executar-los és d'entre quatre i sis mesos. El conseller va recordar que, en el cas del tren de Llevant, ja hi havia estudis tècnics però considera que encara falta informació.

stats