Societat 06/06/2022

Josep Marí: "Aquest govern vol tornar a posar el tren de Llevant damunt la taula"

La Conselleria de Mobilitat encarrega tres estudis tècnics per analitzar l'ampliació de la xarxa ferroviària de Mallorca

1 min
Interior d'un dels trens de Serveis Ferroviaris de Mallorca.

PalmaLa Conselleria de Mobilitat ha anunciat que contractarà "en breu" l'assistència tècnica per redactar estudis informatius per ampliar la xarxa ferroviària de les Balears. En concret, analitzaran tres trams: la línia de Migjorn (tram de Palma a Campos), de sa Pobla a Alcúdia i la reobertura de la línia de Llevant.

Aquest darrer projecte "és el prioritari perquè és una reivindicació històrica, fa molt de temps que s'està esperant", ha afirmat el conseller Josep Marí. En roda de premsa, ha defensat que "el Govern no ha renunciat al tren de Llevant" i que el "vol tornar a posar damunt la taula". Així mateix, Marí ha admès que "feim passes lentes però contundents".

El pressupost per a la licitació dels tres contractes és d'un milió d'euros i el termini per executar-los és d'entre quatre i sis mesos. El conseller ha recordat que, en el cas del tren de Llevant, ja hi havia estudis tècnics però considera que encara falta informació. "És important veure el traçat, el possible nombre d'usuaris, veure si la línia pot arribar a la costa...", ha detallat. Una de les opcions per a aquesta ampliació és Cala Major.

El Consell d’Administració dels Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) ha d’aprovar la contractació d’aquests estudis i, posteriorment, ho ha de fer el Consell de Govern. Així ho ha comunicat avui el conseller en una reunió amb els batles d’Artà, Manolo Galán; de Sant Llorenç des Cardassar, Pep Jaume; de Manacor, Miquel Oliver, i la batlessa de Son Servera, Natalia Troya. Segons Marí, aquesta reunió és la primera d’un seguit amb els batles i batlesses dels municipis afectats per aquests projectes.

stats