Pol·lèmica
Part Forana 08/03/2023

La plataforma Indignats Ma-10 vol dur a Europa les curses il·legals a la Serra

Titllen de "fracàs" les actuacions de les administracions locals per posar fi a la situació i els acusen de no voler-hi posar solució

1 min
Els caps de setmana, els motoristes es concentren a diversos punts de la Ma-10.

PalmaLa plataforma Indignats Ma-10 vol dur les curses il·legals a la carretera de la serra de Tramuntana a les institucions europees davant la "inacció de les administracions locals". L'entitat està reunint vídeos que s'han filmat durant els darrers anys i que "són un testimoni evident" de la seva denúncia: "Volem muntar un històric audiovisual d'aquesta situació i exhibir-lo a l'edifici del Tribunal Europeu", ha anunciat en un comunicat.

Consideren que les actuacions de les administracions locals dels darrers anys que tenien per propòsit posar fi a aquest problema "ecològic i d'ordre públic" són un "fracàs" i un "dispendi de diners públics", ja que no s'ha aconseguit l'objectiu. En concret, les mesures que s'han adoptat són augmentar els trams de línia contínua; davallar el límit de velocitat a 60 km/h i augmentar la vigilància.

La Plataforma acusa les administracions de no voler posar fi a la situació i de "protegir" els motoristes: "La veritable solució tothom la sap, cal posar radars i videovigilància permanent, però no ho fan. Algú els hauria de posar un micròfon i demanar-los per què no ho fan".

Sinistralitat

A partir de l'informe d'Intensitat Mitjana Diària de Vehicles (IMD) que circularen per la xarxa viària de Mallorca durant el 2020 i els accidents mortals a aquestes carreteres durant el mateix període, l'entitat ha calculat que la sinistralitat a l'Ma-10 és quatre vegades superior a la de la resta de vies. "La taxa mitjana de mortalitat és d'1,38 morts per cada milió de vehicles i quilòmetre recorregut, mentre que a l'Ma-10 és de 5,25 morts", lamenten en el comunicat.

stats