Llubí
Part Forana 12/10/2023

El Pla de prevenció d’incendis de Llubí preveu 15 accions i una despesa de 296.550 €

Aquestes accions estan incloses i pressupostades dins tres grans eixos: formació i divulgació, logística i infraestructures

Josep Maria Sastre
2 min
El Pla de prevenció d’incendis de Llubí

PalmaL’Ajuntament de Llubí ja disposa d’un Pla local de prevenció d’incendis, que preveu 15 accions i una despesa de 296.550 € fins a l’any 2032. Aquestes accions estan incloses i pressupostades dins tres grans eixos: formació i divulgació (63.900 €), logística (3.000 €) i infraestructures (229.650 €).

Del total de la despesa prevista, la part més costosa és l’obertura d’una franja de seguretat al voltant dels habitatges unifamiliars situats a zones considerades d’alt risc d’incendis forestal. Fins al 2032 el pla hi destina 210.000 €. En aquest sentit, la batlessa de Llubí, Magdalena Perelló, ha explicat que “hi ha zones de pinars i de vegetació molt frondosa, com ara Sacost, i n’hi ha que fa molts d’anys que no s’han fet net i necessiten una intervenció en aquest sentit”. A més, ha afegit que “moltes d’aquests zones forestals en alt risc d’incendi són privades tant en rústic com dins el poble i haurem de demanar i intentar la col·laboració entre la part privada i l’Administració pública per fer aquesta neteja”.

El pla recomana l’obertura d’aquesta franja de prevenció d’incendis en un radi de 30 metres al voltant dels habitatges. L’objectiu d’aquesta intervenció és “crear una discontinuïtat del combustible per impedir o dificultar la progressió del foc i fer factible els treballs d’extinció en aquests punts”. Per aquest motiu “s’aplicaran tractaments encaminats a reduir l’estrat arbustiu fins a un màxim del 30% de cobertura, eliminant les espècies més inflamables i respectant les espècies que tinguin especial protecció”.

Tot i aquestes mesures, Perelló explica que “a Llubí en principi el risc d’incendi és molt baix, llevat d’aquests punts que el pla esmenta i que s’han de netejar i mantenir”. En aquest sentit, apunta que “precisament hem elaborat aquest pla per prevenció i perquè, de fet, els ajuntaments estam obligats a tenir-lo, i també perquè disposant d’aquest document podem accedir a moltes ajudes per dur a terme les accions que s’hi inclouen”.

stats