Part Forana
Part Forana 16/02/2024

El Pla de Mallorca reforça la seva imatge fotogràfica i audiovisual

L’acte, organitzat per la Mancomunitat del Pla, s’inicià amb la benvinguda de la presidenta Joana Maria Pascual i el director insular de Turisme, Pedro Mas

Joan Socies
3 min
El Pla de Mallorca reforça la seva imatge fotogràfica i audiovisual

PalmaDesenes de fotografies, minuts de vídeos que mostren la cultura, la gastronomia, l’esport, els paisatges, les festes i cada racó dels 14 municipis del Pla. Aquesta és la feina i l’aposta de la Mancomunitat del Pla per renovar i vendre la imatge de la comarca sota el lema 'Pla de Mallorca. Paradís rural'.

Ahir dijous al migdia, un celler de vins senceller va ser l’escenari elegit perquè batles, regidors i mitjans de comunicació poguessin conèixer la feina que al llarg de més d’un any ha duit a terme l’empresa Aurea Nature SL. L’acte, organitzat per la Mancomunitat del Pla, s’inicià amb la benvinguda de la presidenta Joana Maria Pascual i el director insular de Turisme, Pedro Mas.

Marc Currius, responsable d'Aurea Nature, fou l’encarregat de mostrar el banc d’imatges que s’ha creat al llarg de tot un any de feina. Currius manifestà que “d’aquesta manera s’hi reflecteixen les quatre estacions”. A més, afegí que “s’han fotografiat els indrets més destacats de cada un dels 14 municipis”. El treball s’ha dividit en les imatges de cada poble i, després, en sis experiències diferents que es poden viure al Pla. A més d’això, hi ha un apartat per a paisatges. Les fotografies s’han fet des de diferents punts de vista tant de detall com aèries amb dron.

Les fotografies s’han fet des de diferents punts de vista tant de detall com aèries amb dron.

Però per a tota aquesta feina també s’han fet vídeos, un de més ampli de deu minuts de durada i altres de més curts que han de servir per a la promoció de la imatge de tota la comarca. Currius ha volgut agrair l’acollida dels habitants del Pla i de les entitats que els han obert les portes de casa seva per poder enregistrar les millors imatges de la festa, del paisatge o dels monuments del Pla.

Però a tota aquesta feina també s’han fet vídeos, un de més ampli de 10 minuts de durada i altres més curts

Quilòmetre zero

En el mateix acte s’han presentat les primeres passes que s’han fet per impulsar el consum de productes de quilòmetre zero en els establiments de restauració i turístics del Pla. Aquesta proposta que ja avançà Tot Pla ara té algunes propostes estratègiques. Es tracta d’una feina que fa l’empresa Global Dit SL i se n’ha previst la implementació en els pròxims mesos.

Els responsables de l’empresa han explicat que “ara es fa un inventari amb la col·laboració dels ajuntaments i de productors locals. Posteriorment, es volen generar sinergies entre les empreses d’allotjament i de restauració i els productors locals com una via de promoció”. L’empresa aplicarà al Pla de Mallorca una estratègia d’inclusió de productes de quilòmetre zero que s’afegeixi al model de destinació rural del Pla i que incentivin l’emprenedoria i ofereixin noves oportunitats laborals als seus habitants.

Segons han explicat des de la Mancomunitat, “el turisme gastronòmic que esperam treballar cerca l’origen, les arrels que porten al turista a través de diversos productes, a tenir una experiència memorable, on recordarà olors i/o sabors oblidats”.

stats