Part Forana 25/09/2020

Les obres de conducció d’aigua potable de Petra a Manacor costaran 164.620 euros

L'Agència Balear de l'Aigua ha adjudicat la redacció de la segona fase del projecte de desenvolupament de la xarxa hidràulica que anirà des de Maria de la Salut fins a Manacor

Ara Balears
1 min
Obres al dipòsit de Petra. / CONSELLERIA DE MEDI AMBIENT

PalmaL'Agència Balear de l'Aigua ha adjudicat la redacció del projecte i tramitació de les obres de conducció d'aigua potable de Petra a Manacor a la Unió Temporal d'Empreses (UTE) MS Ingenieros, SL - G-SIX International Engineering, SL per un import de 164.620 € (IVA exclòs). L'extensió de la xarxa en alta de Mallorca pretén garantir l'abastiment d'aigua de qualitat i contribuir també a la recuperació dels aqüífers.

Es tracta de la segona fase del projecte de desenvolupament de la xarxa hidràulica en alta que anirà des de Maria de la Salut fins a Manacor i que s'ha elaborat d'acord amb el Programa d'actuacions i infraestructures 2015-2021 que recull el Pla hidrològic de les Illes Balears.

La primera fase del projecte implica la construcció de la conducció Maria de la Salut - Petra, la qual fou adjudicada per 7,2 milions d'euros que varen ser finançats a través del fons de l'Impost de Turisme Sostenible (ITS) i les obres de la qual enguany s'han començat a executar.

L'actuació prevista en la segona fase donarà continuïtat al tram Maria de la Salut - Petra perquè arribi a Manacor a través de 15.350 metres de conducció, que tindrà com a punt final un nou dipòsit de 20.000 m³ de capacitat. Aquesta infraestructura permetrà en un futur que s'ampliï la xarxa fins a les zones costaneres de Cala Millor i Santanyí.

stats