Part Forana 24/05/2013

La gran transformació de la plaça del Pare Serra queda en una millora de la il·luminació

Joan Sitges
1 min

PetraL'Ajuntament de Petra ha decidit remodelar completament una de les places més emblemàtiques del poble però, de moment, s'haurà de conformar amb un canvi en la il·luminació del conjunt.

Des del govern municipal "preteníem celebrar de qualque manera els 300 anys del naixement de fra Juníper Serra i també els cent anys de l'arribada de l'electricitat al poble i vàrem trobar suport en la Fundació Endesa, que aportarà 21.215 euros per millorar la il·luminació de l'escultura del frare i de la plaça", explica el regidor Biel Alomar.

La batlessa del municipi, Caterina Mas, concreta que "hem elaborat un projecte de reforma integral de la plaça, que preveu un pressupost total de 99.000 euros. La intenció del Consistori és que "la remodelació pugui començar després de les festes de l'estiu" perquè el mes de novembre, quan es compleixen els 300 anys del naixement del pare Serra, "els actes commemoratius es puguin celebrar amb l'obra acabada".

De tota manera, des de l'Ajuntament reconeixen que serà difícil poder completar la millora. "Hem demanat ajudes al Govern i al Consell, però no n'hem obtingut cap resposta i l'obra, de moment, no té pressupost per poder tirar endavant", afegeix la batlessa. Des del Consistori també reivindiquen la necessitat d'aquesta remodelació. "Les palmeres actuals estan afectades de becut vermell i es moren i, a més, les arrels aixequen el trespol; és previsible que la plaça no aguanti en bon estat més de dos anys", conclou la primera vara. Així, per, l'Ajuntament només disposa de finançament suficient per millorar la il·luminació a la plaça dedicada al frare petrer que fundà ciutats nord-americanes com San Francisco o Santa Bárbara.

stats