Part Forana 15/07/2019

Paralitzat el projecte de reforma de la vella Pescateria de Pollença

El batle diu que s'ha de refer l'edifici partint de zero i l'oposició adverteix que això farà perdre una subvenció de 138.000 euros

M. Barceló
1 min
Restes islàmiques trobades a la vella Pescateria de Pollença

PollençaEl projecte de restauració de la vella Pescateria de Pollença s'ha aturat. El nou batle, Tomeu Cifre (Tots per Pollença), ha explicat que "és inviable i està empantanat per manca de finançament suficient, ja que s'han destinat 50.000 dels 200.000 euros del pressupost a fer-hi unes excavacions no previstes, perquè s'hi trobaren restes arqueològiques" d'un antic cementeri islàmic.

"L'edifici –situat a la plaça Major– està del tot enderrocat i s'ha de fer de nou. Una modificació del projecte no seria suficient amb els doblers que queden, uns 110.000 euros, i per tant, mantenint la mateixa línia, s'haurà de fer un edifici de nova planta, perquè no queda res de l'estructura anterior", assegura Cifre.

El projecte de reforma, per destinar-lo a centre multiusos, fou engegat pel Consistori anterior, governat per Junts Avançam. Aquest partit veu amb preocupació l'anunci del nou equip de govern. En una nota assegura que "les obres estaven en disposició de ser reiniciades després de l'estiu i acabar-les enguany".

El principal grup de l'oposició nega que la Pescateria estigui esbucada. "S'hi va desmuntar la coberta, que era d'uralita, i era una obligació legal, i una paret lateral que s'havia de reconstruir després de reforçar-ne els fonaments. La resta es conserva igual", asseguren.

Junts adverteix que "eliminar el projecte suposarà la pèrdua de la subvenció del Consell de Mallorca, de 138.000 euros, atorgats per reformar la peixateria, no per fer-hi un edifici nou". "Lamentam que el batle posi els interessos partidistes per davant l'interès general i l'instam a una reflexió i reconsiderar aquesta decisió tan desafortunada", conclou el comunicat.

stats