Part Forana
Part Forana 18/04/2023

El nou Viver d'Empreses d'Artà ja és una realitat

L'Ajuntament vol evitar la fugida d'empreses i potenciar l'economia circular i de quilòmetre 0 dins el municipi

ARA Balears
3 min
La sala de cotreball del Viver d'Empreses d'Artà

PalmaArtà continua fent feina per potenciar el teixit empresarial del municipi i ajudar tots aquells artanencs que necessitin un espai per desenvolupar la seva activitat econòmica. Amb la creació (fa vuit anys) i la millora contínua del Viver d'Empreses, des de l'Ajuntament treballen per fomentar l'economia circular dins el municipi, ajudar els emprenedors artanencs i refermar la seva aposta per una economia lluny de la globalització, que sigui de quilòmetre 0 i que freni la fuita d'empreses artanenques fora del municipi per culpa de la manca d'espais i serveis.

Aquest divendres es va presentar i inaugurar el nou Viver d'Empreses del municipi, un espai renovat dissenyat per acollir emprenedors i empreses que desenvolupin una activitat o projecte d'economia creativa. Des del 2015, any en què es va crear aquest projecte, l'Ajuntament d'Artà ofereix instal·lacions i serveis a preus baixos (despatxos, espais comuns...) a tots els artanencs i treballa per fer créixer el cotreball, un format de treball ideal per afavorir l'intercanvi d'experiències i la creació de sinergies entre emprenedors.

Les obres de renovació de l'espai dutes a terme aquests darrers mesos han permès la creació d'una nova sala de cotreball ubicada a la planta baixa, amb vuit taules de feina, la meitat de les quals ja estan ocupades actualment, i una sala de reunions. D'aquesta manera, ara els artanencs disposen de set despatxos, vuit taules de cotreball i dues sales de reunions on desenvolupar les seves activitats empresarials i treballar conjuntament amb altres emprenedors per créixer i crear sinergies positives per a tots els projectes que conviuen en el Viver d'Empreses. A més, a part de l'espai, els emprenedors que formen part d'aquest projecte tenen també disponibles serveis com wifi, un espai de reunions i aula de formació.

La regidora de Promoció Econòmica, Maria Antònia Sureda, ha explicat que, des que es va crear, aquest projecte "ha estat un èxit i ha donat cabuda a un gran nombre d'emprenedors i empreses". I ha afegit que l'objectiu a llarg termini és aconseguir que, un cop aquestes noves empreses creixin, puguin gaudir també d'un espai on poder dur a terme la seva activitat.

En aquest sentit, ha destacat que la idea del Viver d'Empreses es basa principalment en dos punts: oferir un espai als emprenedors artanencs per poder desenvolupar la seva activitat i així apostar per la creació de noves empreses al municipi, i evitar que les empreses i empresaris artanencs es vegin obligats a abandonar el municipi per crear la seva empresa i créixer.

Aquest projecte potencia, segons Sureda, l'economia circular dins el municipi i permet crear tant nous llocs de feina com, sobretot, col·laboracions entre empreses locals que posen en valor la importància de l'economia de quilòmetre 0. "Si amb aquest projecte aconseguim que les empreses d'artanencs no fugin del municipi, aconseguirem que els artanencs col·laborin també empresarialment entre si i es crearan unes sinergies que seran molt positives tant per a les empreses com per als veïns", destaca la regidora de Promoció Econòmica. D'aquesta manera, no són només els empresaris que no han d'abandonar Artà per fer feina, sinó que els mateixos clients tenen dins el municipi tot el que necessiten.

Així, Artà manté la seva aposta per l'ajuda als emprenedors i estudia la possibilitat de convertir el Viver d'Empreses en la primera passa d'un projecte que permeti als empresaris artanencs desenvolupar la seva activitat econòmica al municipi i així potenciar significativament el concepte d'"Artà cel obert", i l'economia circular i de quilòmetre 0. L'objectiu principal del consistori municipal és que els artanencs trobin tot el que necessiten sempre dins el municipi, tant en l'àmbit empresarial i personal com en qualitat de clients.

stats