Batlia
Part Forana 06/08/2022

El nou batle de Pollença pren possessió davant les protestes d'UGT i CCOO

Andrés Nevado (UMP) ha pres el relleu de Tomeu Cifre (TxP), d'acord amb el pacte al qual varen arribar els seus partits –amb PP i El Pi– aquesta legislatura

2 min
Al centre, Andrés Nevado (UMP) i a la seva dreta, Tomeu Cifre (TxP).

PalmaCrits, xiulades i pancartes de protesta. Les queixes dels sindicats CCOO i UGT han irromput aquest dissabte a la sala de plens de l'Ajuntament de Pollença, on s'ha celebrat un ple extraordinari perquè Andrés Nevado, d'Unió Mollera Pollencina (UMP), prengués possessió com a nou batle del municipi. La manifestació dels treballadors ha eclipsat el traspàs de la vara de Tomeu Cifre, de Tots per Pollença (TxP) a Nevado, qui malgrat que fa 25 anys que viu a Pollença, ha pronunciat tot el seu discurs en castellà.

"Vaig arribar a aquest municipi fa 25 anys i m'he sentit sempre molt ben acollit. Estic content de donar alguna cosa a canvi a la seva gent", ha declarat Nevado, qui ha defensat l'equip de govern del qual forma part i que "ha sabut mantenir la seva estabilitat política". No obstant això, el nou batle ha reconegut que hi ha "projectes" que no s'han pogut fer, perquè "la pandèmia va obligar a redirigir els plans". De fet, moltes de les intervencions de l'oposició s'han centrat en criticar això.

Membres d'UGT i CCOO manifestant-se a la sala de plens de l'Ajuntament de Pollença aquest dissabte.

Davant els mateixos empleats que es manifestaven a la sala, Nevado ha agraït, en primer lloc, "els treballadors municipals per la seva tasca diària en benefici dels ciutadans". Per la seva banda, Comissions Obreres denunciava alhora amb una pancarta que "els acords es respecten, no s'impugnen" i ha defensat "el dret a la negociació".

Cifre, que ha donat el testimoni a Nevado al capdavant de la batlia, li ha mostrat "tot el suport perquè aquesta tasca arribi a final de la legislatura sense dubtes". El que ha estat batle fins ara ha recordat el moment que va agafar la batlia per primera vegada i ha defensat que "ningú té dret per eclipsar-te en el dia més important". Així mateix, ha celebrat que el pacte que ha liderat fins ara "ha estat molt bo de dur i cohesionat" i ha destacat de Nevado la seva fidelitat i capacitat d'"entendre qualsevol decisió".

Crítiques de l'oposició

Pel que fa als partits de l'oposició, el més crític ha estat Michael L. Muller (Unides Podem), qui ha denunciat que el pacte de govern té "elements ocults" i que "demostra el poc tarannà d'aquests partits". Segons Muller, "l'acte d'avui no deixa de ser una formalitat, que no canviarà gaire la manera de funcionar d'aquest consistori ni les seves polítiques".

Entre les denúncies, el regidor d'Unides Podem ha advertit que "s'han reduït els plens ordinaris", "no s'ha enllestit una relació de llocs de treball" i "no es compleix la carrera professional horitzontal dels empleats públics". Així mateix, altres regidors han advertit que "els treballadors se senten trepitjats" i que cal "millorar les aigües de la badia", en referència al darrer estudi de l'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats (Imedea).

stats